Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Popperok a másolás ellen

2002.09.26. 13:38
Az amerikai lemezkiadó vállalatok szövetsége nagyszabású kampányba kezdtek az online másolt zene ellen. A televíziós spotot, amelyben Britney Spears arra kéri a közönséget, hogy ne lopjanak, a kongresszus kalózkodási bizottsága is megtekinti.
A RIAA két dolgot állít: 2001-ben 5 százalékkal, ez év első felében pedig 7 százalékkal kevesebb műsoros CD-t adtak el; mindennek okozója pedig az interneten ingyenesen letölthető zene.

Becslések szerint a felhasználók jelenleg 2,6 milliárd fájlt töltenek le fájlcserélő alkalmazások segítségével.

Tudja Ön, hogy lop?

"Britney Spears elmondja az egyik spotban, hogy azt akarjuk üzenni a rajongóknak: illegálisan zenét letölteni ugyanaz, mint amikor valaki CD-t lop a CD-boltból" - mondta Hilary Rosen, a RIAA vezérigazgatója. "Túl sok ember nem tud róla, hogy letölteni egy dalt a fájlcserélőn voltaképpen zenelopás" - tette hozzá.

A vezető amerikai napilapokban, televíziókban és önálló röpiratokban kibontakozó kampányban közel kilencven művész és dalszerző sorakozik fel a másolás ellen, közöttük olyan méltán népszerű huszadik századi előadók, mint Phil Collins, Elton John, Sting, Luciano Pavarotti, Eminem, Madonna és Missy Elliott.

Mint ismert a lemezipari óriásvállalatok eddig sikeres jogi küzdelmet folytattak a fájlcserélők ellen és újabban álcázott fájlok feltöltésével próbálják presszionálni az internetezőket.  • Vennék
  • Hírek