Klaudia
-4 °C
2 °C

Haiti szerint rasszista a Vice City játék

2003.12.02. 16:29
Hivatalos tiltakozást nyújtott be a floridai Miamiban Haiti kormánya egy amerikai számítógépes játék ellen, rasszizmus miatt.
A Bűnváros (Vice City) elnevezésű videojátékot a New York-i Rockstar Video Games társaság hozta forgalomba. Egy év alatt számos szakmai díjat nyert grafikai minőségéért és forgalmazóinak becslések szerint mintegy 160 millió dollár bevételt hozott.

Negatív országimázs

A Bűnvárosban gengszterbandák küzdenek egymással, és egy adott ponton az olasz-amerikai típusú gengszter azt kiáltja, a rivális gengre utalva: "Intézzük el az összes haitit!". Az egyik oldalon a hagyományos "Keresztapa" által vezetett alvilági csoport áll, amely minden eszközzel ki akarja szorítani ellenfeleit, a kubai, kolumbiai és főleg a haiti riválisokat. "Gyűlölöm a haitiakat, kitöröljük őket a térképről" - hallatszik a csata egy másik pillanatában.

Az épületes játékban az győz, akinek sikerül megszereznie az ellenőrzést Vice City, a Bűn városa fölött, és ezáltal uralkodni a kábítószercsempészek, a tolvajok és a prostituáltak fölött. A kolumbiai, a kubai, az olasz és az amerikai kormány eddig nem tiltakozott.