Euróval szívatják a játékosokat

2008.12.20. 12:40
Európában euróért adja el a játékokat a Valve, de pofátlan árfolyamon váltja a dollárt.

A Steam nevű szoftverrel videojátékokat forgalmazó Valve rendkívüli karácsonyi ajándékkal lepte meg az ügyfeleit: mostantól euróval is fizethetnek. Sajnos a vásárlók nem tudnak együtt örülni a céggel, mert ami az amerikaiaknak 1 dollárba kerül, azért az európaiak 1 eurót fizethetnek.

Most körülbelül 1,4 dollárba kerül egy euró, tehát az európaiak majdnem másfélszer többet fizethetnek ugyanazért a játékért. A Call of Duty 4 nevű játék például az USA-ban 50 dollárba kerül, az Európai Unió területén azonban 70 dollárba. Az utóbbiban ráadásul nincsenek benne a helyi áruforgalmi adók.

Az európai játékosok máris tiltakoznak a döntés ellen. Csalódottságukat nemcsak az internetes fórumokon fejezték ki, de néhány csoport egyenesen az Európai Bizottság fogyasztóvédelmi részlegétől kér segítséget. A játékosok szerint nem fair a Valve árképzése, sőt megsérti a kereskedelmi törvényeket.

A Steam platform világszerte népszerű, mert a felhasználók az internetről letölthetik a játékokat, nem kell karcolódó dvd-vel bajlódniuk. A játékokat több számítógépre feltelepíthetik (otthon, munkahelyi gépen), mert a megvett játékaik minden gépen aktívvá válnak, ahol belépnek a jelszavukkal.  • Hírek
  • Bankszámla