South Park-epizódok az Xboxban

2006.11.07. 15:50
Az Xbox Live online szolgáltatás előfizetői népszerű tévésorozatokat és mozifilmeket is vásárolhatnak az interneten az Xbox 360 játékkonzol segítségével.

November 22-től olyan népszerű tévésorozatokat lehet majd letölteni az Xbox 360 játékkonzolra, mint például a South Park és a CSI, valamint olyan - viszonylag új - mozifilmeket, mint a V for Vendetta és a Mission Impossible III. A szolgáltatás elindulásakor körülbelül 750 órányi műsor lesz elérhető, év végére azonban 1000 órára bővül a kínálat, de elemzők szerint ez még mindig kevés lesz ahhoz, hogy az emberek kifejezetten mozizás céljából vegyenek Xboxot.

A műsorok többsége hagyományos tévéminőségű lesz, egy részük azonban nagy felbontású lesz, ez utóbbiak persze többe kerülnek majd, hiszen a lejátszásuk nagyobb sávszélességet igényel. A szolgáltatás használatához azonban nemcsak Xbox 360 konzol kell, hanem Xbox Live előfizetés is, amely jelenleg csak online játékra, üzenetküldésre, mozielőzetesek és temékbemutatók letöltésére használható. Sajnos Magyarországon és a régióban egyelőre nem támogatott a Live szolgáltatás, de ahogy elérhető lesz, természetesen a filmvásárlás is beindulhat, tudtuk meg a cég sajtóosztályán.

Már a tévén van

Egyelőre összegeket nem közölt a Microsoft, de azt állítja, hogy versenyképes árai lesznek. A riválisoknál egy sorozatepizód körülbelül két dollárba, egy mozifilm négy dollárba kerül. A Microsofttól a sorozatokat csak megvásárolni, a mozifilmeket meg csak kikölcsönözni lehet majd, magyarán a tévéműsorokat a beépített merevlemezre kell lementeni, a mozikat meg az interneten lehet lejátszani, és a kölcsönzést követő 24 órán belül végig kell nézni a filmet.

A Microsoft abban a szerencsés szituációban van, hogy az Xboxokat a jobb játékélmény érdekében általában olyan nagykijelzős tévékre kötik, amelyek mozizásra is jól használhatóak. Ezzel szemben a riválisok számítógépére vagy hordozható eszközre adnak el a műsorokat, ezeket a kütyüket azonban nem mindenki köti rá a tévéjére, a pécék monitorai meg általában nem a nappaliban vannak, hanem egy íróasztalon.

Elemzők szerint a szolgáltatás nem fenyegeti a jövő héten megjelenő Sony Playstation 3 piacát, de segíthet a Microsoftnak abban, hogy versenyképes maradjon a riválisával szemben. Bár a Sony egyelőre semmit sem mondott arról, hogy lehet-e majd tévéműsorokat és filmeket vásárolni a PS3 konzollal. A hardver és a Playstation Store nevű online rendszer elméletileg alkalmas a filmek forgalmazására, és a japán gyártó igen könnyen hozzáférést adhat felhasználóinak saját filmes részlege, a Sony Pictures kínálatához.



  • Hírek
  • Személyi kölcsön