Rafael
19 °C
33 °C

Magyar online zeneáruház indul

2003.12.03. 11:02
Januárban indul az első magyar online zeneáruház, melyet a Microsoft szoftvereivel és másolásvédelmével üzemeltet majd az eMusic Kft., írja a Világgazdaság. A több tízmillió forint befektetéssel induló cég alapítói szerint egy éven belül nyereséges lehet.
A zeneáruházban hazai és külföldi előadók számait is megvásárolhatják a vevők, akik bankkártyával, SMS-ben, emelt díjas telefonhívással és feltöltőkártyával is fizethetnek majd. A cég egyelőre nem hozta nyilvánosságra tervezett árait, de Kovács Péter ügyvezető a Világgazdaságnak úgy nyilatkozott, hogy egy letöltött album olcsóbb lesz, mint a boltban vásárolt - feltéve, hogy a vevő nem a legdrágább fizetési módot választja. Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy a Microsoft másolásvédelmével ellátott zenéket hányszor lehet CD-re írni, hordozható lejátszóra másolni illetve meghallgatni.

Versenytársak

Az indulást késleltetheti, hogy az eMusic Kft. még nem állapodott meg a kiadókkal a külföldi szerzői jogokról, írja a Világgazdaság. A cég az eladott zenék után a szerzői jogvédő irodáknak és a lemezcégeknek fizet jutalékot, melyek továbbadják a bevételeket az előadóknak és zeneszerzőknek. Musinger Ágnes, a MAHASZ ügyvezető igazgatója szerint az eMusic Kft. mellett két másik cég is tervezi online zenebolt indítását, mindketten felvették már a kapcsolatot a MAHASZ-szal.