Hogyan lett eMagyarország nagyhatalom?

2009.04.08. 08:55
Miniszterelnökök, válságmenedzserek, politikai pártok figyelmébe: alig két hónap alatt lett eMagyarországból gazdasági és katonai nagyhatalom. Hogyan történt? Kik azok az Index-bébik? Miért állt az államelnök svájci zsoldosnak? És ki az a Tóth Tamás, a magyar tank? Megannyi kérdés, megannyi válasz. Az emagyar csoda nyomában.

Itt az igazi sikersztori: eMagyarország alig két hónap alatt a világ gazdaságilag legerősebb és negyedik legnépesebb országává vált, az eAmerikai Egyesült Államok, eIndonézia és eRománia után. És bár eBudapest továbbra is román megszállás alatt áll, hihetetlen erőfeszítések árán sikerült visszaszereznünk az eAlföldet és egy időre eÉszak-Magyarországot, sőt eBurgenland is a miénk, mind a 39 rabigába hajtott lakosával együtt.

eMagyarország: Ilyen volt, ilyen lett
eMagyarország: Ilyen volt, ilyen lett

Február elején még a 18. helyen álltunk az eRepublik nevű, román fejlesztők által készített szocioszimulátorban, 1200 lakossal, szinte kilátástalan helyzetben. Az ország jelentős részét elfoglalta az agresszíven terjeszkedő eRománia, és úgy tűnt, esély sincs a gödörből való kijutásra. Ekkor fordult az ország agilis elnöke, Quicksilver az Indexhez, és cikkünk nyomán (Segítség, az erománok elfoglalták eMagyarországot!) megindult az eRepublikon a tömeges regisztráció. Napok alatt ezrek álltak csatasorba az elnök hívó szavára.

"Évek óta olvasom az index.hut, de ez az első olyan cikk ami miatt regelek :P" – írta például Giba egy a cikkhez fűzött kommentjében. "Ez a játék megfogott azért, mert ha összefogunk magyarok visszaszerezhetjük nagy Magyarországot, de ha teljes az összhang, magunkhoz csatolhatjuk egész Európát! Nem kicsi a tét! Ha a valóságban eladtuk kicsiny országunk, legalább eMagyarországnak hozzunk dicsőséget!"

A felhívás hatására rohamosan nőtt eMagyarország lakosainak száma – most 8235-en vagyunk, megelőzve eNagy-Britanniát (7143) eHorvátországot (5543), nem is beszélve az olyan lúzerekről, mint eKína (333) eMexikó (294) vagy eIndia (240).

A népességnövekedéssel azonban a várakozások ellenére sem járt együtt a terjeszkedés: az emagyaroknak nemhogy Európát nem sikerült elfoglalniuk, de még a mai Magyarország területe sem teljesen a miénk. eBudapest továbbra is román kézen, így az ország fővárosa kényszerűségből az eDunántúl nyugati részén maradt.

De a helyzet korántsem olyan reménytelen, mint néhány hónapja volt. A mai eMagyarországnak jó esélye van arra, hogy örökre megváltoztassa az evilág etérképét.

Az elnök svájci zsoldosként folytatja

"Szegedet, ha jól emlékszem, hatodszorra foglaltuk el, Miskolcért is ennyi csatát vívtunk, mire sikerült visszaszerezni. Csak Pécs volt az, ami elsőre sikerült " – emlékszik vissza Quicksilver, aki a fordulatot hozó ciklust követő elnökválasztáson már nem indult. "Budapestért már vívtunk egy csatát de az nagyobb falat, az sem lett meg még. Most taktikázunk, meg politikai puccsot csináltunk Norvégiában, hogy ne tudjanak régiókat átadni egymásnak a románokkal."

Az eRepublikban egy csata úgy zajlik, hogy a rendszer a lakosok száma és a felépített védelmi rendszer mérete alapján felállít egy falat, amit a támadók megpróbálnak lerombolni, a védők újraépíteni. Egy csata 24 órán át tart, és az ostrom akkor sikeres, ha a fal értéke nulla alá esik. Viszont eromán olvasóinkat most arra kérjük, hunyják be a szemüket, mert hadititkot árulunk el.

"Budapesten sokan laknak, így magas a fal – itt ugyanis nem számít, hogy főleg magyarok. Azaz elég nehéz lesz leütni" – magyarázza Quicksilver. "Ezért azt fogjuk csinálni, hogy az indonézek támadják majd West Siberia régiót, ami egy igen fontos nyersanyaglelőhely, ezért leköt elég sokat a román hadseregből; és emellé még indítunk 1-2 felkelést az általuk elfoglalt régiókban, hogy az is lekössön valamennyit."

De vajon miért nem vesz részt többé Quicksilver a napi politikában? Belefásult. Most eSvájcban él önkéntes száműzetésben, és az ottani profi zsoldoshadsereg katonájaként harcol. "Sajnos az emagyar politikai élet eléggé hasonlóvá vált a valóságoshoz; kicsinálások, hátbatámadások, a legrondább fajta pártpolitika megy napról napra – és nekem ehhez se kedvem, se erőm nem volt."

Quicksilver, az elnökből lett zsoldos: Ilyen volt, ilyen lett
Quicksilver, az elnökből lett zsoldos: Ilyen volt, ilyen lett

A mostani elnök, Fehérlófia Koppány ezzel nem ért egyet: szerinte a hátbaszurkálás az előző kormányokra volt jellemző, most rend van az emagyar politikában. Az elnök a Quicksilver által is jegyzett A KARD nevű anarchoközép párt színeiben, de a legnagyobb politikai erő, a Magyar Hazafiak Pártja támogatásával került kormányra; tavaly november óta játszik, és ezzel őstagnak számít az eRepublikban. Huszonhat éves, és, mint mondja, "maradjunk annyiban, hogy tőzsdével foglalkozom". Fehérlófia Koppánynak szerencsére a tőzsde mellett is jut ideje a köztudomásúan időrabló ekormányzásra: "Nap közben a számítógép megy, ránézek. Aktívabban inkább este."

Az Index-bébik és Tóth Tamás, a magyar tank

Amint az eRepublik rendszere engedte, az Index cikkének hatására regisztrált emagyarok azon nyomban pártot alapítottak. Az elnök Xevax Tavax vezérletével az indexes indíttatásról indExpanziónak elnevezett párt kiszorította helyéről az akkor ötödik Nemzeti Honvédő Pártot (NHP), és Fehérlófia Koppány szerint úgy sikerült a legutóbbi választáson 7,89%-os támogatottsággal három tagot bejuttatnia a kongresszusba, hogy az NHP-sok közül sokan jobb híján átszavaztak az új pártra.

"Az Index-bébik (így hívták magukat eleinte) sokat vitatkoztak rajta, hogy érdemes-e generációs pártot alapítani, de aztán úgy voltak vele, hogy a politikai palettán olyan nagyon sok hely már nincs, így érdemes megtartaniuk ezt a speciális jellegüket" – mondja Quicksilver. A volt elnök szerint az Index-bébik egyelőre nem a politikában, hanem a gazdasági élet fellendítésében játszanak meghatározó szerepet, és jelentős részük van abban, hogy cégek, bankok alapításával az ország finanszírozni tudja a költséges háborúskodást. A katonai potenciálról nem is beszélve.

eMagyarország, a sikersztori
eMagyarország, a sikersztori

"A csaták legfontosabb tényezői az úgynevezett tankok, akik régi, nagy erejű játékosok, és sokkal többet tudnak ütni a falon, mint akár száz kisebb erejű ember" – pontosít konkrét példával Quicksilver. "Ilyen tank Magyarországon nincs sok (valójában csak egy van...Tóth Tamás, a magyar tank :-). Viszont az Index-boom-ból annyi ember jött be és fejlődött mára közepes katonává, hogy egyszerűen a létszámunkkal mégis fel tudjuk venni a harcot a jóval erősebb, de kevesebb tankkal rendelkező országokkal. Jelenleg katonai erőben talán Románia, Indonézia, az USA és Spanyolország állhat előttünk."

"Az indexes cikk óta az egész eRepublikból rengetegen jöttek hozzám, hogy hogyan tudnának hasonló toborzást, reklámot csinálni a saját országuk médiáiban, és bizony a cikket is lefordították románra, és a chileieknek spanyolra, hogy lássák, mitől lett ilyen sikeres. A magyar baby-boom már az eRepublikos legendák része."  • Bérelnék
  • Bankszámla