Albert, Lipót
2 °C
12 °C

A YouTube-on keresnek maguknak osztályfőnököt

2009.04.29. 10:30 Módosítva: 2009-04-29 10:40:51
A YouTube-on keresnek osztályfőnököt egy skóciai iskola kisdiákjai, akik megunták, hogy más iskolákkal kell közösködniük az osztályt felügyelő tanáron

A szülők és a tanulók azt követően szánták rá magukat az állás meghirdetésének szokatlan módjára a skót felföldi iskolában, miután megunták, hogy a fenntartó nem képes megtalálni a megfelelő jelöltet, és ezért immár négy éve két másik iskolával közösködnek az osztályfőnökön - írja internetes kiadásában a The Daily Telegraph című brit napilap.

"A Melvich iskolába járunk, és nagyon klasszak vagyunk. Egy osztályfőnökre van szükségünk!" - harsogja húsz tanuló a YouTube-on látható videofelvételen. Testükkel a "help" (segíts) szót formálják meg a játszótéren, és többször megismétlik szlogenjüket. Azt is elmondják, hogyan lehet megpályázni az évi 40 ezer fonttal (13 millió Ft) járó állást a szépséges felföldi helyen, a Glasgow-tól autóval hat órányira található caithnessi Melvich iskolában - számol be az újság.

Az iskolában hat hónapon át helyettes tanárként dolgozó Stewart McPhail szerint a nem mindennapi kezdeményezés remek ötlet, mert így sokkal nagyobb visszhangot kap az ügy - mondta a The Guardian című lapnak nyilatkozva. "Úgy látszik, az emberek azt gondolják, errefelé nincs mit csinálni, pedig az iskolában rengeteg dologra van lehetőség... A környezet is gyönyörű" - tette hozzá.

A helyi tanács szóvivője szintén nagyon jó kezdeményezésnek tartja az ötletet, amely "hasznosnak bizonyulhat az üres állás betöltésében".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?