Judit
3 °C
7 °C

Az eBay abortuszellenes aktivisták termékeit tiltotta le kínálatából

2009.11.03. 14:29
Abortuszellenes aktivisták által árult termékeket tiltott le kínálatából az eBay online aukciós ház. A cég azt kifogásolja, hogy az aktivisták egy gyilkossággal vádolt társuk bírósági védelmére gyűjtenek.

Az aktivisták az eladásokból befolyt összeget Scott Roeder bírósági védelmére kívánják fordítani, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2009. május 31-én agyonlőtte George Tiller amerikai orvost. A Tiller vezette Wichitai Nőgyógyászati Klinika azon három amerikai intézmény egyike, ahol a terhesség 21. hete után is hajtanak végre abortuszokat.

Az abortuszellenes aktivisták szerint legalább tíz terméket vettek le az online áruház kínálatából, de még így is megvásárolható néhány. Köztük van Shelley Shannon használt Bibliája is; az oregoni nő 1993-ban rálőtt Tillerre, mindkét karján megsebesítve az orvost. Jelenleg 11 éves börtönbüntetését tölti.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?