Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A pápa szereti az internetet

2009.11.13. 13:02
XVI. Benedek pápa kedveli az új technológiákat, internetezik és emaileket is küld - árulta el egy televíziós interjúban Claudio Maria Celli bíboros, a társadalmi kommunikációért felelős pápai tanács elnöke annak a konferenciának a kapcsán, amely az internet és az egyház kapcsolatáról zajlik a Vatikánban.

"A pápa maga küldi el elektronikus leveleit, nagyra becsüli az új technológiákat, bár neki nincs személyes emailcíme, postáját a Vatikán kezeli" - mondta az Italia 1 csatornának Celli bíboros. "Természetesen nem tudja a naponta érkező levelek millióit megválaszolni, de abban biztos vagyok, hogy mindenkiért imádkozik, aki ír neki".

A bíborost azért kérdezte meg az olasz tévéállomás, mert a Vatikánban csütörtökön vette kezdetét egy háromnapos szeminárium az európai bíborosoknak Az internetkultúra és az egyház kommunikációja címmel. A konferencia igen érdekesnek bizonyulhat, a magas rangú papok ugyanis a Facebook, a Google és a YouTube menedzsereivel is találkoznak, a szakemberek az internetben rejlő lehetőségekről beszélnek majd a bíborosoknak. "Ezáltal a bíborosok jobban megérthetik, hogy az internet milyen szerepet játszik az egyház missziójában" - áll a Vatikán által kiadott közleményben.

A szemináriumra szociológusokat is várnak, ők a fiatalok és a világháló közötti kapcsolatról tartanak majd előadást. A konferencia témái között pedig az internetes kalózkodás is szerepel. Utóbbi témában egy svájci hacker és az Interpol egyik szakértője igazítja el a bíborosokat és szóvivőiket. Az interpolos szakember az internetes bűnözés elleni harcról tájékoztatja a résztvevőket.