Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Brit tudós írta a híres prostiblogot

2009.11.16. 16:22 Módosítva: 2009-11-16 16:23:05
Egy brit tudós bevallotta, hogy ő Belle de Jour, az anonim blogger, aki call-girlként szerzett tapasztalatairól számolt be internetes naplójában, amiből több könyv és egy tévésorozat is született.
Call-girlként
Call-girlként

A brit Brooke Magnanti kényszerből leplezte le blogját: attól tartott, hogy egy volt barátja elárulja, ezért adta fel inkognitóját.

A 34 éves tudós gyermekegészség-kutatással foglalkozik a nyugat-angliai Bristoli Egyetemen. Mint a Sunday Timesnek nyilatkozta, 2003-ban, doktori fokozata megszerzése közben szállt be a szexüzletbe, és több mint egy évig dolgozott call-girlként.

Éjszakai pillangóként szerzett élményeit Belle de Jour álnéven vezetett blogjában osztotta meg a közönséggel. A népszerű napló három könyv és egy brit tévésorozat, a Secret Diary of a Call Girl (Egy callgirl titkos naplója) alapjául szolgált.

Korábban sokan találgatták, hogy vajon valódi vagy kitalált személy az anonim szerző, és azzal is megvádolták, hogy a prostitúciót népszerűsíti.

és tudósként
és tudósként

Magnanti hétvégi blogbejegyzésében azt írta: lépése arra is szolgált, hogy "képes legyen megvédeni a kételkedőkkel szemben a szexmunkában szerzett tapasztalatait".

A tudományos életben dolgozó kollégái "bámulatosan kedvesen és támogatóan" viszonyultak hozzá a bejelentés után – mesélte Magnanti. Az egyetemen pedig kijelentették, hogy jelenlegi állásáshoz semmi köze a múltjának.

Kiadója, az Orion közleményében dicsérte Belle de Jour bátor elhatározását, amellyel felfedte valódi identitását.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!