Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Brit tudós írta a híres prostiblogot

2009.11.16. 16:22 Módosítva: 2009-11-16 16:23:05
Egy brit tudós bevallotta, hogy ő Belle de Jour, az anonim blogger, aki call-girlként szerzett tapasztalatairól számolt be internetes naplójában, amiből több könyv és egy tévésorozat is született.
Call-girlként
Call-girlként

A brit Brooke Magnanti kényszerből leplezte le blogját: attól tartott, hogy egy volt barátja elárulja, ezért adta fel inkognitóját.

A 34 éves tudós gyermekegészség-kutatással foglalkozik a nyugat-angliai Bristoli Egyetemen. Mint a Sunday Timesnek nyilatkozta, 2003-ban, doktori fokozata megszerzése közben szállt be a szexüzletbe, és több mint egy évig dolgozott call-girlként.

Éjszakai pillangóként szerzett élményeit Belle de Jour álnéven vezetett blogjában osztotta meg a közönséggel. A népszerű napló három könyv és egy brit tévésorozat, a Secret Diary of a Call Girl (Egy callgirl titkos naplója) alapjául szolgált.

Korábban sokan találgatták, hogy vajon valódi vagy kitalált személy az anonim szerző, és azzal is megvádolták, hogy a prostitúciót népszerűsíti.

és tudósként
és tudósként

Magnanti hétvégi blogbejegyzésében azt írta: lépése arra is szolgált, hogy "képes legyen megvédeni a kételkedőkkel szemben a szexmunkában szerzett tapasztalatait".

A tudományos életben dolgozó kollégái "bámulatosan kedvesen és támogatóan" viszonyultak hozzá a bejelentés után – mesélte Magnanti. Az egyetemen pedig kijelentették, hogy jelenlegi állásáshoz semmi köze a múltjának.

Kiadója, az Orion közleményében dicsérte Belle de Jour bátor elhatározását, amellyel felfedte valódi identitását.