A hétévesek is pornót keresnek a neten

2009.12.21. 12:30 Módosítva: 2009.12.21. 12:34
A Symantec biztonságtechnikai cég közzétette legújabb felmérését a 18 év alattiak netezési szokásairól, különös tekintettel a keresőkbe leggyakrabban beírt kulcsszavakra.

A tanulmányban külön-külön vizsgálták a 13 és 18, a 7 és 13 év közöttiek, illetve a hét évesnél fiatalabbak, illetve a fiúk és lányok keresési szokásait, azonban a legnépszerűbb keresőszavak élmezőnye minden csoportban nagyjából ugyanaz volt. Az első három helyen a YouTube, a Facebook és a Google áll (hogy miért írja be valaki a Google-be, hogy Google, rejtély), aztán a szex, majd különféle közösségi oldalak, és böngészőben játszható online játékok. A legnépszerűbb híresség a Google nagy felméréséhez hasonlóan a gyerekek körében is Michael Jackson volt, éppen csak megelőzve Taylor Swift country-pop énekesnőt.

Meglepő módon a pornó a legfiatalabb korosztályban, 7 év alatt is a negyedik legnépszerűbb keresőkifejezés volt, és ennél feljebb a 13-18 köztiek között sem lépett (igaz, ott a negyedik helyezett „sex” mellett a hatodik lett a „porn” szó). A felnőtt témák a fiúk körében sokkal népszerűbbek, de a lányoknál is ott van a top10 keresőszóban a szex, és a 24. helyen a pornó.

A felmérés egyik fő tanulsága, hogy a gyerekek sem kizárólag szórakozásra használják a netet, ezt mutatja a Wikipedia jó helyezése, és hogy több webes áruház (Ebay, Amazon, Best Buy, Target) is bekerült a legnépszerűbb keresőkifejezések közé.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport