Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
1 °C
5 °C

Internetes látogatottsági rekordot hozott a választás

2010.04.14. 16:19 Módosítva: 2010.04.14. 16:19
Először lépte át a hárommilliót a hétvégi látogatók száma az internet hazai történetében a 2010-es országgyűlési választás napján. Ezt a rekordot hétfőn egy újabb követte: ekkor a Medián internetes auditálórendszere több mint 3,7 millió hazai látogatót mért.

Új látogatottsági csúcsot könyvelt el a három vezető tartalomszolgáltató is - derül ki abból az összesítésből, amelyet a digibiz.hu-nak készített a Medián Webaudit.

Míg a kampányról csak elvétve kerültek hírek az olvasottsági toplistába, az országgyűlési választásokat már élénk érdeklődés kísérte a hazai internetoldalakon és közösségi portálokon - írja a felmérés.

Április 11-én és 12-én a három vezető tartalomszolgáltató, az Origo, a Sanoma és a Central European Media and Publishing tartalomszolgáltatói csoport is csúcsot döntött látogatottságban. A hírportálok közül legtöbben az index.hu, az origo.hu, a hir24.hu, a hvg.hu, a nol.hu, a napi.hu hírportálokat, számos regionális híroldalt, valamint a blog.hu-t látogatták.

A Medián Webaudit cikkstatisztikája a választások másnapján is magas olvasottsági adatokat mutatott. A legolvasottabb online cikkeket több mint százezren látták, és a top 25 cikk közül 18 a választási eredményekkel foglalkozott.

Keddre csillapodott az érdeklődés, de még akkor is a választási eredményekkel foglalkozó hírek, vélemények adták a legolvasottabb online cikkek csaknem felét - olvasható az elemzésben.