Perli a Microsoft alapítója a Google-t és a Facebookot

2010.08.28. 00:42 Módosítva: 2010.08.28. 00:43
Paul Allen, a Microsoft társalapítója tizenegy nagy webes cég ellen nyújtott be keresetet, mivel szerinte megsértették szabadalmi jogait. Az alperesek között van a Facebook, a Google, az Apple és a Youtube is; az állítólag védett technológiák között pedig többek között az, amikor egy weboldal a látogatónak további tartalmakat kínál fel az éppen megtekintett anyag alapján.

A pert az Interval Licensing nevű cég indította, amely Allen tulajdona. Ez a cég birtokolja az egykori Interval Research szabadalmait. Az IR-t Allen David Liddle-lel együtt alapította 1992-ben.

A kereset szerint az IR több mint 110 vezető tudóst alkalmazott, és ők fejlesztették ki a mai internetes technológia jelentős részét. Emellett külső kutatásokat is finanszírozott, köztük a Google alapítói, Sergey Brin és Lawrence Page munkáját. Az Interval Licensing egyelőre nem jelölte meg, milyen összegű kártérítésre tart igényt.

A legnagyobbak mellett az AOL, az eBay, a Netflix, a Yahoo, a Staples, az OfficeMax és az Office Depot szerepel az alperesek listáján.

A Facebook szóvivője a Reutersnek elmondta, a keresetet teljesen megalapozatlannak találják, és minden erejükkel küzdeni fognak ellene.

Paul Allen vagyonát 13 milliárd dollárra becsülik, amivel egyike a világ leggazdagabb embereinek. Egyike azoknak a milliárdosoknak, akik - Bill Gates Microsoft-alapító felhívására - a vagyonuk felét jótékony célokra ajánlották fel a közelmúltban.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM