A Yahoo felé kacsintgat a Zynga

2010.11.17. 12:59
Az ingyenes közösségi játékokkal milliárdos bizniszt csinált Zynga fejlesztőstúdió a Yahoo-n is elérhetővé teszi két nagy sikerű játékát, a Facebookon 45 millió játékossal futó Mafia Warst és a Fishville-t. Ha ehhez csatlakozik még a cég legsikeresebb játéka, a Farmville is, az azt jelentené, hogy végleg sikerült elszakadni a Facebooktól.

A Farmville sikerét meglovagolva pár év alatt a semmiből nőtte ki magát a Zynga 1300 embert foglalkoztató, a kisebb stúdiókat tucatjával felvásároló, hat országban kirendeltséget üzemeltető, a tőzsdei elemzők szerint 5,5 milliárd dollár értékű vállalattá.

A cég legkomolyabb problémája, hogy a játékai szinte mind a Facebookon futnak, így a sikere a közösségi oldaléhoz van kötve, és bármikor keresztbe tehet neki, ha a Facebook változtat az alkalmazásainak rendszerén. Ezért próbálkozik más platformokon is megjelenni a játékaival, ilyen az iPhone és az iPad, az MSN, és a pletykák szerint a Google-lel is tárgyalásokat folytatnak egy közös, játékokra fokuszáló közösségi oldal létrehozásáról.

A Yahoo-ra költözés mindkét fél számára jó húzásnak tűnik, a Zynga tovább csökkenti Facebook-függőségét, a vetélytársai árnyékában az elmúlt években csak vegetáló Yahoo pedig vonzó tartalmakkal tud új felhasználókat toborozni.  • Hírek
  • Bankszámla