Piroska
3 °C
4 °C

Bloggolással az Alzheimer-kór ellen

2002.07.17. 07:54
Alice Young, nyugalmazott pszichoterpeuta online napló vezetésével küzd Alzheimer-kórja ellen. A weblog ugyan nem gyógyít, a felmérések szerint azonban az aktív szellemi élet csökkenti az időskori butulás kialakulásának esélyét.
Elküldés
Alice Young és családja
"Sokan vannak, akik egyszerűen feladják az életet, amikor megtudják, hogy Alzheimer-kórjuk van. Ők hamarabb leépülnek" - mondja Alice Young, 75 esztendős nyugalmazott pszichoterapeuta. Young és betegtársai bloggolással harcolnak a jó kedély és szellemi frissesség fenntartásáért.

Naplóik, a különböző tünetleírásokon kívül, egotripeket, önbiztatásokat és egyéb önsegítő jellegű (például gyógyszerek és új betegségek leírása) bejegyzéseket tartalmaznak. A jegyzetelés úgy is javítja az Alzheimer-kórosok életét, hogy kiegészíti a romló középtávú memóriát az adott kutyafürdési vagy virágápolási művelet megörökítésével.

Posztolj naponta, utazz a Bakonyba!

Az Alzheimer-kór ma még nem gyógyítható, és a 85 év felettiek felénél jelentkezik. A Wired kérdésére a Washington Egyetem pszichológia tanszékének kutatója elmondta, hogy a weblogírás ugyan nem gyógyítja a kórt, depressziócsökkentő hatásával azonban lassítja kifejlődését.

A Kentucky egyetem apácákon végzett kutatásai szerint a napi gondolkodást igénylő gyakorlatok az Alzheimer-kór jelentkezését tíz évvel késleltethetik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!