Gerzson
-3 °C
3 °C

Itt a homlokreklám-blokkoló

2005.01.16. 16:03
Pár nappal azután, hogy egy Ebayező ötlete nyomán futótűzként terjedni kezdett a homlokreklám, máris megszületett az ellenszer: a Forehead Ad BlockerTM homlokreklám-blokkoló. A készítők tömegtermelésben gondolkoznak, illetve megfelelő érdeklődés esetén kifejlesztik a has- vagy a karreklámblokkolót is.

Felgyorsult világunkban szinte mindenhonnan hirdetések ömlenek az egyszerű állampolgárra. Ezeket az ember idővel megtanulja figyelmen kívül hagyni, a tévét elkapcsolja, az újságot ellapozza, és az internetes hirdetéseket is többé-kevésbé sikeresen lehet blokkolni különböző programokkal.

Állítható

A napokban őrületté fajuló homlokreklám viszont készületlenül érte a lakosságot. A homlokon hordott hirdetés egy húszéves amerikai férfi Ebay-aukciója hatására kezdett terjedni. A férfi harminc napra vállalta, hogy a legtöbbet ajánló licitáló logójával a fején rohangál a világban. A média ráharapott a sztorira, az ötletből pedig divat lett.

De erre is megoldást talált egy amerikai férfi, aki Kruelio néven szintén az Ebayen árulja termékét. A Forehead Ad BlockerTM nevű termék megszólalásig hasonlít egy munkavédelmi szemüvegre, aminek szigetelőszalaggal leragasztották a felső részét. A feltaláló siet felhívni a figyelmet, hogy a termék állítható, tehát attól függetlenül blokkolja a reklámokat, hogy milyen magasan található a reklámhordozó homlok, csak a fejünket kell le-fel mozgatni.

Mindenre gondolnak

A készítők mindenre gondolnak, az egyik érdeklődőt például biztosították afelől, hogy a készülék akkor is működik, ha viselőjének nincsen füle. Ebben az esetben egy tekercs szigetelőszalagot mellékelnek a termékhez. A feltalálók megfelelő igény esetén tömegtermelést is indítanának, illetve a karon, mellkason vagy hason hordott hirdetések ellen is kifejlesztenék a megfelelő reklámblokkoló eszközöket.

#alt#
A Forehead Ad BlockerTM működés közben