Csongor
0 °C
9 °C

Anigif-mauzóleum Kovács Kálmánnak

2005.10.27. 15:45
Egyszemélyes mintán végzett közvéleménykutatásunk szerint olvasóink életében a fajfenntartáson kívül kiemelkedően fontosak az apró mozgó dolgok illetve a szavazások, így ezúttal egy csokornyi gif animációról igyekezünk kikérni véleményüket szívbemarkoló, nosztalgikus, és tabudöntögető featúránkkal.

Gifmauzóleum visszatér

A webes animáció klasszikusai II.rész

Egyszemélyes mintán végzett közvéleménykutatásunk szerint olvasóink életében a fajfenntartáson kívül kiemelkedően fontosak az apró mozgó dolgok illetve a szavazások, így ezúttal egy csokornyi gif animációról igyekezünk kikérni véleményüket szívbemarkoló, nosztalgikus, és tabudöntögető featúránkkal.

Drága olvasók! Animációs kavalkádunk a pozitív visszajelzésekre tekintettel seregszemlévé terebélyesedik, és hogy véletlenül se laposodjék el, lazítunk a magunk meghatározta kereteken, és a webarcheológiai alapeseteket teljesen elkeverjük a kortárs tréfagifek masszájában.

A válogatásunkból kidomborodó tematikus orientáció a totalitárius bulvár uralom. Tartalmi felhozatalunk: cici, robbanás, baleset, bunkózás, és rengeteg kedves állat, a DJ kiscicától (visszatér), a pingvineken át, a döbbenet teknőcéig.

Tartsanak velünk a kultúra elmélyült tanulmányozásában és értékelésében; kérjük, szavazzanak, hogy kiderüljön, melyik az év gifje!


A gomb megnyomása

Ha már előkerült Csubakka, a kiegyensúlyozottság jegyében itt egy legendás Star Trek pillanat. Űrhajóskisasszony megnyomja a reaktorkapcsolót, miközben a szörnyetegek megalkudnak Kirk kapitánnyal.

2,42

A gonosz vírus

Egy komoly artistának köszönhetően a kilencvenes évek végén egy egész sorozat ilyen animált gif forgott közkézen. A jelenetek a vírustól széteső, behányó, bottal, pisztollyal egymásra támadó antropomorfizált számítógépekről szóltak. Tökéletes kivitelezés, ma is aktuális üzenettel - ez azért megér egy jó számot.

2,90

A nindzsateknős

Ez a dokumentumfelvétel az utolsó pillanatban a tarcsiból került gif-válogatottunkba, miután a világegyetem legjobb répadarálógépét erősen hadonászva promotáló bajuszos fiatalembert ábrázoló animációt a túl sok lejátszás miatt mutatkozó pixelkopás miatt le kellett cserélni. A fitnesszmozgást végző hüllő japán kiképzőinek köszönheti kifogástalan mozgáskulturáját, amit önök minden bizonnyal nagyra értékelnek majd.

3,13

A rézágyúját!

Egy régi mutatványt láthatunk abból az időből, amikor a világ még feketefehér volt. A hasába csapódó ágyúgolyó - előzetes vélekedésünkkel szemben - nem rottyantja félezer darabra a férfit. Emellett, azt hiszem, egy Offspring videoklipben is látható volt ez a jelenet.

2,73

Állatbuli

Kétfázisú, mozgalmas animáció egy csodálatos embertől. Válasszák ki a buli legjobb mozgású résztvevőjét! Nekem a jobb alsó sarokban látható katica lábtechnikája tetszik a legjobban. Ez igenis ötös.

2,57

Ander konsztraksön

Egy jellegzetes webes jelenség tarantínós csavarral. Az oldal fejlesztés alatt áll. Az alkotást - amelynek tartalmával különben nem értünk egyet - egyedivé teszi az utánozhatatlan pixelvér és az ásóról lepattanó fej. Minimum négyes.

3,12

Baromfi detonációval

A robbanóanyagot csipegető, majd felrobbanó kakas története elemzőink szerint a funkciótani rendszerben a tréfa kategóriájába tartozik. Ha ön is így látja, adjon jó osztályzatot.

2,31

Csubakka

Üdvözlöm az Index olvasóit, szögezte le a Csubakka, az emberiség nagy barátja, majd felkiáltott a lábán áthajtó R2D2 miatt. Az emberiség hálája jeléül Vizi E. Szilveszter egy világoskék műanyag fésűt nyújtott át a vuki harcosnak.

2,48

Egy kemény bucska

Velem már történt ilyesmi, és eléggé fájdalmas volt, de három nap múlva már tudtam aludni és lassan rendbejöttek a dolgok. A biciklizés veszélyes ám egészséges dolog. Ha ön egyetért a Boros-Bochkorral abban, hogy a kerékpárosokat meg kell ölni, hahaha, bizonyára érdek nélkül jót szórakozik majd ezen.

2,98

Forgó kukac

Internet pontkukac ponthu, mondogatták akkoriban, amikoriban a kukac a technomágia és az észgüzüség szimbolikájának szimbóluma volt. A jelentését hagyjuk. Ezért a gifért Pozsinak tartozom köszönettel, aki felhívta figyelmem a három dimenziós kukac kulturális törzsfejlődésben betöltött fontos szerepére. Azt, hogy mennyire igaza volt, mi sem példázza jobban, mint az, hogy ez a kép egy olyan internetes bugyorból származik, ahol harmincöt (!!!) féle 3d forgó kukacot publikált egy szorgalmas valaki. Fontolja meg az ötöst!

2,54

Itchy és Scratchy

A Simpson-gyerekek kedvenc tévémeséje, vagyis rajzfilm a rajzfilmben, illetve a történelem túlnyomó részének szemléltetésére alkalmas jelenet az egymást folyamatosan kinyíró macskáról és egérről. Ahogyan azt Beavisnél is megjegyeztük: minden idők egyik legjobb animgifje.

3,60

Lemezlovas kiscica kettő

FRANKO PWNED BY DJ ULTRACICA! Ez az animáció szorongásos emlékeket ébreszt: az Index vicclapjának indulásakor a pajkos fiatalok promóciós fogásként önhackelést követtek el az Ultracica Group nevében, amivel több kollégájuknál is kihúzták az adrenalingyufát. Az álfeltört oldalon szerepelt ez az ősi jelkép: a lemezjátszón forgóhintázó macska.

3,24

Pingvinbörleszk

Igyekszem magam nem beleélni abba a szituációba, hogy egy tockos után jégdarába zuhanok. Sokat gondolkodtam azon, hogy a pingvinek valóban képesek-e ilyen jellegű hülyéskedésre, de később kiderült, hogy a tockost osztó sarki szárnyas az eredeti felvételen nincs ott, hanem utólag rajzolták oda - kétségtelenül mesteri módon. Sebaj, annál viccesebb.

4,56

Sophie Marceau fitos didije

Ez a dekoltázsbaleset nagy port vert fel nemrégiben. A giftechnológia csodája segítségével különösebb hardverbeszerzés nélkül is megismerkedhetnek az izgalmas pillanattal, akik kedvelik az ilyesmit. Szégyelljük magunkat.

4,03

Színes fraktál

Ami szép, az szép. Például egy színes mozgó fraktál. Szokás pszichedelikusnak is nevezni. Meditációra és bambulásra egyaránt kitünően alkalmas. Köszönjük, ősember, a fraktált.

3,24

Véleményüket, észrevételeiket ide írják meg!