Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Csajozzon vagy pasizzon hamis bizonylattal!

2003.06.08. 20:20
Rettentő jóképű vagyok vagy csak a pénzemért szeretnek? A nagy kérdésre talán segít válaszolni az amerikai internetes áruház legújabb terméke, a kamu ATM-bizonylat. Az ember mondjuk erre felfirkálva adja át a telefonszámát a repülőmodellező-kongresszuson megismert bögyös wellnesstanácsadónak, aztán várja, hogy a szexuális célpont észrevette-e a számokat a papíron.
Borzalmasan gyors visszahívásokra számíthat az, aki a tárcájában előkészítve tart néhány kamu bizonylatot, hogy a megfelelő pillanatban arra írja fel a számát, ígéri a PullMyFinger. A termék megálmodói azonban nem kizárólag szexuális közeledéshez tartják praktikusnak 24-es csomagokban 3,99 dollárért vesztegetett hamisítványt. Üzleti víziójukban szegény, de kivagyi diákok, jelzáloghitelre várakozó szerencsétlenek, drága éttermek pincérei előtt valami érthetetlen okból villogni akaró lelkibetegek seregei vonulnak, kezükben a jól ismert fehér cetlivel, hogy azt egy jól látható helyen hagyják.

Pi és szóvicc

A papírdarabokon egy nem létező pénzintézet - a Fidelity National Bank & Savings - neve szerepel. A website szerint a név rövidítése, az FNBS egy szóvicc, amit én nem értettem meg, aztán Moon utánanézett, és kiderült, hogy fucking bullshitet jelent, amit nem fogok lefordítani, ott a sok szótárprogram. A féktelen viccelődés itt nem ér véget, a kamu bankszámla egyenlege ugyanis mindig 314159,26 dollár, azaz a pi első nyolc számjegye. Persze mit is várnánk egy olyan webáruháztól, amelynek árucikkei - ezt az egyet kivéve - valamilyen módon mind a fingáshoz kapcsolódnak?

Bizalom és bélyegző

Nem tudtuk meg, hogy mit is, mert a PullMyFinger nem válaszolt kitartó emailhadjáratunkra. A forradalmian új ajándéktárgy annyira fellelkesített, hogy életemben először felhívtam egy spamben szereplő telefonszámot. A spam hazai volt. Az elektronikus bűncselekményt elkövető budapesti Bt. - egy pénzbehajtó cég - ugyanis online árusítja saját bélyegzőjét, harmincezer plusz áfáért. A diszpécser elmondta, hogy szerződésekre és számlákra javasolják felnyomni a bélyegzőt, ha olyan céggel kötnék üzletet, amelyikben nem bízom. Inkább leszek aranyifjú 300000 kamu dollárral, mint behajtók spanja - gondoltam, és letettem a telefont.