Benedek
-4 °C
5 °C

Axelero lesz a MatávNetből

2001.04.27. 15:46
Axeleróra változtatja nevét a Matávnet Rt., Magyarország legnagyobb internetszolgáltatója. A cég vezetői a jövő héten jelentik be a névváltoztatást. A Matáv százszázalékos tulajdonában lévő, mind a tartalom-, mind a hozzáféréspiacon vezető cég egyre inkább távolodik a matávos arculattól, a névváltoztatás is alighanem e folyamat része.
A csöppet sem magyaros hangzású új név bevezetése azért is meglepő, mert a cég önálló (Origo) név alatt futtatja tartalomszolgáltatását, amelynek megismertetésére már jelentős összeget fordított, sőt, tavaly télen, amikor a MatávNetet rövid időre eltiltották az Origo név használatától, egy újabb elnevezés, a MindenkiNet is fölbukkant - ezek szerint csupán ideiglenesen.

A Matáv köreiből származó információnk szerint a cégen belül is sokan furcsállják a névválasztást. Egyik informátorunk úgy fogalmazott: érthetetlen, hogy miért pont egy ilyen "rovarirtós hangzású" elnevezés mellett döntött a vállalat vezetése.

Az Axelero nevével alighanem gyakran találkozunk majd a jövő héttől: a vállalat monstre reklámkampányt indít. Erről tart sajtótájékoztatót a jövő héten a cég vezetése, és itt jelentik be a névváltoztatást is. A magyar internetes piacon példátlan méretű - csaknem egymilliárd forintos - kampány reklámügynöksége az Edison Network, illetve részt vesz még benne a DDB is (ez utóbbi cég az üzleti - business to business - szolgáltatások reklámját csinálja).

Erdélyi Zsolt, az Edison Network kreatív igazgatója az Indexnek sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a névváltoztatás hírét. Csupán annyit mondott, hogy a kampány anyagai épp most készültek el, "a jövő héttől minden kiderül".

Az axelero.hu, az axelero.com és az axelero.net domainnevet már tavaly novemberben bejegyeztette a MatávNet Rt.