Vilhelmina
12 °C
28 °C

Leállt a MySpace

2006.07.24. 11:04
A hivatalos indoklás szerint áramkimaradás miatt elérhetetlen a világ legnépszerűbb közösségi szolgáltatása.

Áramkimaradás volt azon a területen, ahol a MySpace-t kiszolgáló szerverpark is található, s ennek köszönhető, hogy a szolgáltatás órák óta elérhetetlen.

Tom Anderson, a MySpace elnöke megerősítette, hogy áramkimaradás okozta a leállást, de már dolgoznak a probléma megoldásán, s nemsokára ismét elérhető lesz a világ legnépszerűbb közösségi szájtja.

A hír kapcsán többen felvetették, hogy a háttérben talán más okok is szerepet játszanak, ugyanis nehéz elhinni, hogy egy akkora szolgáltatást, mint a MySpace mindössze egy szerverpark szolgáljon ki.

A Mashable szerint először valóban csak néhány órára volt elérhetetlen a szolgáltatás, majd lassan kezdett magához térni, ám ekkor ismét leállt.

A MySpace ma már a legnépszerűbb amerikai webszájt, mely megelőzi a Google-t és a Yahoo-t is, derült ki a Hitwise nemrégiben készített kutatásából. Az amerikai netezők látogatásainak (visits) 4,46 százaléka már a MySpace-en realizálódik.

A ma már több mint 95 millió felhasználóval rendelkező amerikai közösségi szájt nem pusztán ismerősök bejelölgetése miatt népszerű: a tagok saját blogot készíthetnek, publikálhatják zenéiket és videóikat, valamint képeket oszthatnak meg egymással.