Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
2 °C
7 °C

Szerencsés brit szerencsejátékosok

2001.03.14. 16:50
Visszatelepülhetnek az Egyesült Királyságba az offshore internetes fogadóirodák, miután megszűnt a fogadásokat sújtó adó.
Alamuszi, Csigavér...
Gordon Brown, a brit pénzügyminiszter az elmúlt héten eltörölte a fogadásokat terhelő kilenc százalékos adót. A korábbi helyére lépő új adószabály szerint a bukmékerek a jövőben tizenöt százalékos adót fizetnek nyereségük után.

A nagy fogadóirodák internetes vállalkozásait eddig hátrányosan érintette, hogy a fogadásokat terhelő adót állampolgárságra való tekintet nélkül mindenkinek meg kellett fizetnie, aki az interneten fogadott - konkrétabban nyomott oddsok mellett nem is vállalkoztak, mert nem érte volna meg.

Kis és nagy szigetek

Vidám idők következnek a brit fogadóirodákra. A Coral, a Ladbroke's, a Stanley és a William Hill internetes vállalkozásai eddig adóparadicsomokban üzemeltek. A pirinyó Antiguán, Máltán és Gibraltáron működő irodák komoly bevételkiesést jelentettek az Egyesült Királyságnak.

Az új szabályozással nyer az állam és a fogadóirodák is - rendeződhet az internetes fogadás hároméves, öt minisztert látott és hat törvényt kitermelő ügye. Az egyetlen megszorítás, hogy - Amerikával ellentétben - kaszinótípusú fogadások nem köthetőek az interneten. A nagy fogadóirodák máris telepakolják a kockás bőröndöt. Miért? Az új szabályozás szerint immár reklámozhatják magukat a királyságban.  • Vennék
  • Bankszámla