Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Rekordot döntött a BitTorrent forgamla

2008.09.26. 14:00
A Hősök új évadjának nyitóepizódja miatt dőlt meg minden eddigi letöltési rekord a fájlcserélőkön. A tévésorozatok rajongói türelmetlenek, nem várják ki, míg a helyi tévécsatornák átveszik az amerikai sorozatokat.

Szinte minden nagy nemzetközi torrentoldal rekordforgalomról számolt be a héten, amikor az amerikai tévéadókon elkezdődtek a sorozatok új évadai. A Mininova például egyetlen nap alatt tízmillió letöltött fájlt regisztrált, ami abszolút rekord a torrentoldalak történetében.

A fájlcserélő hálózatok forgalmában a legnagyobb részt már jó ideje a tévésorozatok epizódjai jelentik, lenyomva a mozifilmeket, zenéket és szoftvereket. Mivel szeptember közepén kezdődnek Amerikában a sorozatok aktuális szezonjai, Amerikán kívül pedig csak hetekkel-hónapokkal később veszik fel a fonalat a tévécsatornák, várható volt, hogy a rajongók nem fognak várni, hanem ellepik a fájlcserélőket.

A Torrentfreak toplistája szerint a legtöbb fájlcserélőt vonzó sorozatok szeptember közepén a Szökés, a Dr. House és a Terminátor tévés változata, a Sarah Connor Chronicles voltak. Aztán jött a Hősök harmadik szezonjának dupla nyitó epizódja 22-én este, és minden addigi rekordot elsöpört, egyetlen nap alatt bőven egymillió feletti letöltést generálva a nagyobb torrentoldalakon. A letöltések túlnyomó többsége (92 százalék egész pontosan) Amerikán kívüli volt, a legtöbb türelmetlen rajongó angol, francia és ausztrál doménről érkezett.

Bár a tévétársaságok nem nézik jó szemmel a sorozatok népszerűségét a fájlcserélőkön, azt kezdik elismerni, hogy ez a jelenség segít a rajongótáborok kifejlődésében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?