Valér
4 °C
8 °C

A PostSecret az év blogja

2006.03.14. 13:08
Idén, 2006-ban a hagyományoknak megfelelően 20,06 dollárt kaptak a Bloggies blogverseny harminc kategóriájának nyertesei a szervező Nikolai Nolantól. Az abszolút kategóriát a titkos vallomásokat felvonultató PostSecret nyerte, az európaiak között egy "picsa" lett az első.

"Arról fantáziálok, hogy az ajtómon kopogtató mormon misszionáriusokkal vagyok hármasban". "Szent Patrik napján 2524 mérföldet utazom majd, hogy megcsókoljalak, és te még nem tudsz róla". "Gyűlölöm magam, mert engedelmeskedem beteg vágyaidnak. Akárhányszor szeretkezünk, a lelkem egy darabja meghal". Ilyen (és ehhez hasonló!) üzenetekből áll a PostSecret, a látogatók titkos vallomásait gyűjtő és posztoló blog, amely megnyerte az idei Bloggies abszolút kategóriáját, és ezzel együtt természetesen a legjobb Egyesült Államok-beli blog-díjat is.

#alt#
Félek a vezetéstől - vallomás a PostScripten
A földkerekség legjobb blogja idén, 2006-ban a hagyományoknak megfelelően 20,06 dollárt nyert a nemzetközi blogversenyt szervező Nikolai Nolantól. A huszonéves amerikai webdizájner hatodszor rendezte meg a versenyt, ezúttal harminc kategóriában. A díjakat - szintén a hagyományoknak megfelelően - a texasi Austinban rendezett South by Southwest interaktív fesztiválon adták át a győzteseknek.

Egy "picsa" a legjobb európai

A 2000-es premier óta fokozatosan nemzetközivé kerekedő verseny európai kategóriájának győztese idén - 2005 után már másodszor - a My Boyfriend is a Twat (A pasim egy picsa) című blog lett, amelyet egy negyvenes, elvált, háromgyerekes, Belgiumban élő brit hölgy készít barátjáról. A nyertes blog tárgya és múzsája a legutolsó poszt szerint a következőképp értesült a hírről:

"Megcsináltam! "
A Picsa elborzadva körülnézett. "Most mit csináltál meg?"
"Megvan! "
Megölelt, és azt mondta, jó a mellem.
"Tudod, drágám, legközelebb nem nyersz, mert abbahagyom a picsáskodást!"

Kontinensről kontinensre: a legjobb ausztrál-új-zélandi blog a Loobylu lett, az afrikai-közel-keleti kategóriát a Baghdad Burning nyerte, az ázsiaiak között az a Tokyo Girl győzött, amelynek alcímében ez áll: "Egy blog a semmiről." A legjobb alcím-kategóriát mégsem a Tokyo Girl, hanem a Joshuaink nyerte a következő bemutatkozó szöveggel: "Több szeretet, mint egy busznyi hippiben".

Nem meglepetés, hogy a fotóblogok között a Flickr győzött, mint ahogy az sem, hogy Nick Denton minimédiamágnás blogbirodalmának egyik tagja, a Wonkette is elhozott egy díjat: megnyerte a politika kategóriát.