Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Bocs születik on-line

2000.01.06. 08:16
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az ezredforduló pillanatában fordult kedvenc mackóm a másik oldalára. Nem láthattam mit csinál, a bulin nem volt internet. Egy biztos: amikor legközelebb gépközelbe jutottam, Barnamedve már egészen más pozícióban feküdt odújának mélyén.

Ez derül ki legalábbis azokból a webcam-es felvételekből, amelyeket az amerikai "Discovery Channel" tévécsatorna weboldalán láthatók. A Discovery Online különlegessége, hogy egy tudóscsoportjának akciómunkáját először a webtörténelemben(?) a nagyközönség is láthatja. A téli álmukat zavartalanul alvó medvecsalád barlangjának bejáratánál egy kamerát rejtettek el, amely infravörös fény segítségével permanensen tudósít a helyi viszonyokról. Igaz, a barlangban zajló események egy alvó medve természetéből fakadóan nem mutatnak túl azon, hogy szunya van, horkolás, esetleg néhány váratlan mozdulat, fordulás a másik oldalra. Izgalmasabbnak tűnhet azonban az az on-line hírharang, amely szerint medvenőnk állapotos, várhatóan januárban hozza világra bébijét az egész világ szeme láttára. Bár a medvék nagyon mélyen alszanak...

Online-állatbarátok kedvére tesz, a medvéknél mozgalmasabb pillanatokban bővelkedő orángután-show. A washingtoni nemzeti parkban az emberszabásúak studírozására felállított négy kamera különböző szögekből tudósít. Az állatkertekből egyébként már jól ismert majmos csimpaszkodáson kívül a türelmesebbek nyomon követhetik egy másik tudósgárda kísérletezéséét is, amelyben az orángutánok szimbolikus nyelvkészletét vizsgálgatják.

Állati izgalmak mellett emberi vonatkozású eseményeket is megörökít és megoszt velünk a Discovery Channel online. Amerikai típusú, belülről mindennemű romantikát nélkülöző Las Vegas-i kápolnában szemtanúi lehetünk, hogyan mondják ki egymásnak párok a boldogító igent. A hivatalos nevén Kis Fehér Kápolna 1954 óta ad helyet örömünnepeknek, ahol azóta számos híres ember lépett frigyre szerelmével: Frank Sinatra, Michael Jordan, Bruce Willis, Demi Moore vagy Mickey Rooney, aki kétszer is ellátogatott ide. A templom történetéhez tartozik, hogy rendkívüli vonzerejét nem pusztán a hely különben meglehetősen kopár szelleme adja, hanem a Las Vegas-i házasságkötés egyedülálló rendszere. Mindösszesen negyedórába telik a szükséges hivatalos iratok beszerzése, és a pap sem zaklat mindenféle kellemetlen kérdéssel, ha kell öt különböző nyelven hadarja el rövidre szabott mondókáját. Habár a házasság intézménye errefelé kissé nagyipari jelleget öltött (ünnepnapokon előfordul a napi 500 igen-pár), az esküvő után az újdonsült párocska kárpótolhatja magát a helyi kaszinókban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

  • Házat keresel? Találd meg az Otthontérkép eladó ingatlanai között.
  • Keress Budapesten albérletet az Otthontérképes keresővel
  • Térképen a Budapesti eladó ingatlanok. Itt megtalálod Te is amit keresel.