Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Borat fellendítette a kazah hírügynökséget

2006.11.17. 10:30
Bár a filmet nem fogják bemutatni Kazahsztánban, a helyi hírügynökség weboldala extrém népszerűségnek örvend a Borat-film premierje óta.

Az álkazah tévériporterről, Boratról szóló mozi premierje nem csak a készítőknek volt nagy nap: a kazah állami hírügynökség weboldalának látogatottsága ugyanis a szokásos érték kétszeresére emelkedett a filmpremier hatására, írja a Reuters.

A moziban Sacha Baron Cohen brit komikus kazah tájékoztatási minisztert játszik, s a film hivatalos weboldalára - a hitelesség kedvéért - ki is tették a kazah hírügynökség linkjét.

A Mail.ru orosz webauditáló cég szerint a héten 27 ezer látogató érkezett a közép-ázsiai ország hírügynökségének honlapjára. Bár korábban kazah politikusok élesen bírálták a kazah miniszterből gúnyt űző filmet, a látogatottság-növekedés hírét hivatalosan nem kívánták kommentálni.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Borat-jelenségből mennyi indirekt bevétele származik majd Kazahsztánnak, az mindenesetre már biztos hogy a helyi mozikban nem fogják bemutatni a filmet.