Aliz
6 °C
14 °C

Többen keresnek gyerekpornót, mint gondolták

2004.07.20. 11:36
A Brtish Telecom bejelentette, hogy több mint húszezer gyerekpornóra irányuló lekérést blokkol naponta a Clean Feednek elnevezett szűrőrendszerével.
A British Telecom (BT) új, Clean Feed nevű internetes szűrőrendszere működésének első három hetében csaknem 250 ezer gyerekpornót tartalmazó oldalra irányuló lekérést regisztrált. Ez az első, a webes pedofília kiterjedtségére utaló objektív adat. Bárki, aki ilyen oldalra próbál látogatni, csak egy "A kért weblap nem található" üzenetet kap.

Nem adnak ki adatokat

Pierre Danon, a BT egyik igazgatója elmondta, hogy a rendszer több száz olyan oldalt blokkol, amit a gyerekpornó-ellenes Internet Watch Foundation azonosított. Hozzátette: a cég nem követi vissza, hogy kiktől származnak a lekérések, és nem adja át az adataikat a rendőrségnek, hiszen nem lehet megállapítani, hogy kik látogatják ezeket az oldalakat szándékosan, és kik kerülnek oda véletlenül.

Elmondta, hogy a cég ingyenesen át szeretné adni a szűrőtechnológiát más internetszolgáltatóknak is, hogy ők szintén megakadályozhassák a gyerekpornót tartalmazó oldalak látogatását. Paul Goggins brit belügyminiszter közölte, hogy a BT által nyilvánosságra hozott adatok "mélyen megdöbbentőek", és reméli, hogy a szolgáltatók élnek majd a BT által nyújtott lehetőséggel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?