Mátyás
-6 °C
1 °C

Kínai hackerparádé május elsején

2001.04.28. 12:21
Az amerikai infrastruktúravédelmi központ által kiadott figyelmeztetés szerint a kínai hackerek aktivitása minden eddiginél magasabb lesz az április 30-tól május 7-ig tartó ünnepi héten.
A kínaiak haragszanak Amerikára. Jelen pillanatban a Hajnan-sziget felett bekövetkezett kémrepülőgép-incidensben nyomtalanul eltűnt vadászpilóta, Wang Wei miatt, de nem felejtették el a belgrádi nagykövetségük lebombázását sem.

Az Egyesült Államok és Kína között tapasztalható fokozott feszültség miatt az amerikai infrastruktúravédelmi központ (NIPC) olyan figyelmeztetést adott ki, amely szerint április 30-tól május 7-ig hackertevékenység várható kelet felől, egy kínai hackerkampány.

Az oroszlán

Wang Wei a horizontra szegezi tekintetét
Az NIPC nem hisztériából dolgozik: a szakértők szerint a Lion nevű e-mail féregvírus egy kínai e-mail címre küldi a felhasználó jelszavait, és denial-of-service támadáshoz szükséges programokat telepít.

A kínai hackerek Wang Wei képeit, a kínai zászlót, antiimperialista jelszavakat, és a kínai himnusz midi verzióját helyezték el a feltört amerikai oldalakon. Csoportjuk a "Kínai Hackerszövetség" így fogalmaz:

"Mivel kínaiak vagyunk, szeretjük a hazánkat és népünket. Annyira fel vagyunk háborodva az imperializmus betolakodása miatt. Csak annyit mondhatnánk, hogy ha kell, bármit feláldozunk a hazánkért, az életünket is beleértve."

A szövetség honlapján "számítógép-biztonsági szervezetnek" nevezi magát, és tíz deface-t vállaltak magukra.

Ünnepek

Az NIPC honlapján azt is közli: a kínai hackerek nyíltan szervezik az amerikai szerverek ellen indítandó kampányukat.

A hadjárat valószínűleg a következő héten indul el, hiszen Kínában is megünneplik (naná, hogy) május elsejét. Május 4. egy 1919-es diákfelkelés emlékére az ifjúság napja arrafelé. A bónusz pedig május hetedike a belgrádi nagykövetségük elleni bombatámadás évfordulója.