Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Nem lesz Cicciolina.hu

2002.03.13. 10:03
Nemrég az egyébként a fiatalok támogatását zászlajára tűző Generáció Mecénás Klub Közhasznú Társaság a cicciolina.hu domain bejegyzése iránt folyamodott, ám a Napi Gazdaság érdeklődése után ezt visszavonták. A kht. egyik vezetője, Mórocz Tamás - aki egyébként állítja, nem tudott a kérelemről - a kőbányai képviselőjelölt magyar származású expornósztár, Staller Ilona (alias Cicciolina) kampánymenedzsere volt, akivel azonban nemrég megszakadt a kapcsolata.
A cicciolina.hu domainnév bejegyzését kérte február 14-én a Generáció Mecénás Klub Oktató Közhasznú Társaság. A kht. egy pályázati kiírásában úgy fogalmaz, fő célja a magyarországi tehetséges pályakezdő fiatalok karrierépítésének támogatása, az ehhez szükséges segítségnyújtás és háttérinformációk teljes körű szolgáltatása. Ennek érdekében a gazdasági élet prominens szereplőinek megnyerését is fontosnak tartják - áll a dokumentumban. A kht. 1999-ben - nem sokkal megalakulása után - az árvízkárosultak érdekében tett felhívásokkal is észrevétette magát.

Nem tudják, ki volt az igénylő

Mórocz Tamás, a kht. egyik ügyvezetője a Napi Gazdaságnak kifejtette: az akcióról nem tudott és - a lap érdeklődését követően - már vissza is vonta a kérelmet. Hogy pontosan ki volt az igénylő, nem tudják, de felkutatását már megkezdték - fejtette ki. A kérvényt a Westel Rádiótelefon Kft. továbbította az Internetszolgáltatók Tanácsához. Orgovány Ferenc, a Westel Kft. marketingmenedzsere megerősítette, a kérelmező személy egyebek mellett bemutatta a Generáció Mecénás Klub Staller Ilona által szignált engedélyét is az Olaszországban ismertté vált Cicciolina név magyarországi használatára. (A lap értesülése szerint ennek hiányában korábban egy másik cég már "elvérzett".)

Cicciolina szakított a céggel

Staller Ilona elmondta: Mórocz Tamás családi ismerősük, kampánymenedzseri feladatokra vállalkozott náluk, de kapcsolatuk nemrég megszakadt, így most már szavai szerint Mórocz "nem használhatja fel" a papírt, ezt az engedélyét már vissza is vonta. Cicciolina nővére, Staller Valéria ezt kiegészítve megjegyezte: hat hónapra vonatkozó megállapodást kötöttek Móroczcal, amiért cserébe a kht. megkapta a névhasználati engedélyt, ami, mint mondta, "még mindig sokat ér".

"A biznisz az biznisz"

Mórocz számára viszont kellemetlenné vált a kapcsolat, míg Staller Ilona - aki átvette a kampányfőnöki teendőket is - a feladatok szabotálásával vádolja Móroczot. Cicciolina lapunknak kijelentette: "a politika az politika, a biznisz pedig biznisz", vázolva, hogy nem zárkózott ugyan el a kampánymenedzseri feladatok anyagi alapra helyezésétől, abban azonban nem lenne partner, hogy Mórocz "az ő kampányán gazdagodjon meg". Részleteket nem kívánt közölni, de jelezte, hogy Mórocz pénzt is kapott. Antal Péter, a képviselőjelölt új segítője - egyben a Magyar Munkavállalók Pártjának ügyvivője - cáfolta az Index értesülését, miszerint Cicciolina nem fizetne ki egyes megrendelt nyomdai munkákat, mondván, a "mások által megrendelt" anyagokért nem fizet.

Ügyvédnél folytatódik az ügy

Mórocz a lapnak leszögezte, ő nem rendelt meg semmit a kampány céljaira, csupán "tanácsokat adott"; Staller Ilona az ellenkezőjét állította lapunknak. Az ügy tegnap ügyvédnél folytatódott. Antal leszögezte, hogy a munkát ingyen vállalta, de ha sem a pártja, sem Cicciolina nem tudja összegyűjteni a jelöltséghez szükséges kopogtatócédulákat, lemond, és a jövőben csak a családjának és a pénznek kíván élni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!