Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Feltörte a játékot, üldözi az amerikai hadsereg

2005.01.20. 11:55
Hackerek szálltak a toborzás-népszerűsítési célból ingyenesen forgalmazott elsőszemélyű lövős játék, az America's Army biztonsági hiányosságaira. A producer őrjöng.

"A hadsereg haragszik, és meg fog találni titeket" - csempészett árnyalatnyi fenyegetést mondandójába a játék főproducere Phil DeLuca, az America's Army honlapjának fórumában.

Gyógyíthatatlan frag
A már ismert és a játék nevében is megbúvó információ: a széles körű népszerűségnek örvendő ingyenes számítógépes játék az Egyesült Államok hadseregének marketingeszköze. Az online szórakozás örömét azonban beürmözi, hogy hackerek felfedezték maguknak a játék biztonsági hiányosságait, ami ilyen esetekben egy távoli gép merevlemezéhez való teljes jogú hozzáférést jelenthet.

"Nem csak a felhasználói szerződést sértitek meg, de visszaéltek a hadsereg tulajdonával" - szögezte le DeLuca.

Hozzászólás felfüggesztve

A producer utólag eltávolított hozzászólásában második világháborús példát is hozott a helytelen viselkedés következményeire: a japánok is megtanulták a negyvenes években, hogy nem szabad felébreszteni az alvó óriást.

"A hadseregnek vannak cyberbűnözéssel foglalkozó partnerei. Van saját IT osztályunk, de ott van az igazságügyminisztérium, a titkosszolgálat és az FBI" - jelezte.

Az America's Armynak 4,5 millió regisztrált felhasználója van, bár sokakat megzavart a játékban elhelyezett, közvetlenül toborzóoldalukra mutató link.