Erik, Alexandra
EUR 385,35 Ft
USD 365,78 Ft
11 °C
23 °C

Crackert fogott egy angol kislány

2003.02.21. 12:07
Egy nottinghami kislánynak sikerült elkapnia azt a számítógépes bűnözőt, aki korábban egy trükk segítségével kicsalta tőle apjának hitelkártyaszámát. A helyi rendőrség hónapok óta kereste a Gafferboy álnév mögött rejtőző fiatalkorú bűnözőt, aki különböző számítógépekre trójai kémprogramot telepített, majd a titkos hitelkártya-adatokat felhasználva körülbelül kétezer fontot emelt le a bankszámlákról.
A történet 2000 augusztusában kezdődött: Gafferboy ekkor ismerte meg az akkor 12 éves Danielle-t egy internetes chatszobában. Több e-mailt váltottak, amikor Gafferboy egy képet küldött magáról a kislánynak. Az e-mail valójában egy trójait tartalmazott, amely beépült az Athi család számítógépébe.

Drága fénykép

Hónapokkal később Danielle apja döbbenten tapasztalta, hogy valaki törvénytelen módon pénzt tulajdonított el a bankszámlájáról. Gafferboy a trójai segítségével megkereste a számítógépen az apuka hitelkártyájának számát, és azzal 15 különböző tranzakciót végzett.

Amatőr lebukás

2001-ben Gafferboy újra felvette a kapcsolatot a kislánnyal, valószínűleg elfeledkezve arról, hogy korábban éppen őket fosztotta ki. A kislány azonban résen volt, és saját kezébe vette az események irányítását. Több levélváltás után küldött a fiúnak egy olyan kérdőívet, amilyenek általában a tinimagazinokban szoktak megjelenni, hogy többet megtudjon róla. A kérdések nagy része a fiú kedvenc színére, együttesére voltak kíváncsiak, a végén azonban a nevét is meg kellett adnia. Az akkor 15 éves Gafferboy (valódi neve: Andrew Edgar) gyanútlanul megadott minden adatot, még a lakcímét és a telefonszámát is, nem sejtve, hogy a játszmának hamarosan vége lesz.

Danielle átadta az információt a rendőrségnek, akik megtalálták a fiút. Mint kiderült, a fiú az azóta már letiltott, Hackeronline.net weboldalt üzemeltette a pénzből, amelyen hasonló érdeklődésű embereknek adott tippeket.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét