Natália
1 °C
7 °C

A hackerek nem bújnak elő

2000.12.30. 17:33
A csiszar.hu szerda esti feltörői ismét jelentkeztek az Indexnél, és azt állítják, e-mailben is megkeresték Csiszár Jenőt, amiben magyarázatot adnak, miért nem vállalják a nyilvános szereplést. A műsorvezető lapunktól értesült a levélről, és válaszában úgy véli, ebben a világban a támadók és az ő társalgása ,,süketek párbeszéde marad".
A csiszar.hu hackerei a tv2-nek illetve Csiszár Jenőnek írt levelükben elküldték azt a shadow file-t, amely bizonyítja, ők törték fel szerdán az oldalt. A támadók ezeket a leveleket továbbították az Indexnek. A támadók ezekben az e-mailekben is magyarázatot adnak a ,,hax"-ra: ,,Azért törtük meg az oldalt, hogy pár félreszólást kijavítsunk, amit a Jenő és a hackermumus haverja engedett meg magának". Ezzel utalnak a feltört oldalon is hangoztatott kifogásukra, hogy Csiszár nemrégiben sugárzott műsorában nem szólaltattak meg valódi hackereket.

Mint arról az Index beszámolt, a Csiszar.hu-t szerda este törték fel a magukat Haxor Nation Crew-nak nevező ismeretlenek. Az oldalon nemcsak saját üzenetüket helyezték el, hanem a műsor teljes levelezését is. Az oldal mintegy másfél órán keresztül volt elérhető feltört formájában.

Újabb fenyegetés?

Az e-mailekben is magát következetesen Haxor Nation Crew-nak nevező támadók, tagadják, hogy erőfitogtatásról lenne szó: ,,Mi nem azért defaceltük meg a www.csiszar.hu-t mert meg akartuk mutatni, hogy igenis mi vagyunk a nagy hackerek és tessék lássék ilyet is tudunk. Mert valljuk be a csiszar.hu egy valóban félelmetesen gyengén konfigolt rendszer vala."

A hackerek azt is leszögezik, hogy nem akarnak a nyilvánosság elé lépni, mert csapat összes tagja komoly felelős posztot tolt be különböző cégeknél. Sőt, szerintük arról sem lehet szó, hogy felhívják Csiszárt annak rádióműsorában. ,,Nem vettük fel Jenő enyhén gúnyos megjegyzéseit sem amellyel arra próbált utalni, hogy mennyire gerinctelenség a sötétből kritizálni" - tették hozzá.

Fenyegetésnek is tűnhet, amivel zárják Csiszárnak írt levelüket a hackerek: ,,Ha te olyat teszel a saját médiádban, amellyel újra megbántasz minket, akkor mi is olyat fogunk tenni a saját médiánkban amellyel újra meg fogunk téged bántani."

Csiszár köszöni a visszajelzést

"Köszönöm a visszajelzést, de meg kell értenetek: ahogyan megpróbáltatok hazai pályán maradni, úgy én is a sajátomon" - írta a népszerű műsorvezető az Indexnek is eljuttatott válaszában. Csiszár azonban úgy gondolja, a ,,társalgásunk süketek párbeszéde marad". Csiszár szerint ,,ebben a világban nem nagyon számít a becsületszó, de én egy egyszerű vidéki fiú vagyok, és még komolyan veszem".

A történetet ezzel az Index lezártnak tekinti.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?