Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Egyre fontosabb szerepe van a netnek a döntéshozatalban

2006.04.20. 15:50
Ha életünkben fontos döntést szándékozunk hozni, egyre valószínűbb, hogy az interneten keresünk segítséget, mutat rá egy friss felmérés.
Az internet egyre fontosabb szerepet játszik a mindennapi döntések meghozatalában. Ma már minden második amerikai a netet használja, hogy segítséget kapjon olyan döntéshelyzetekben, mint például, hogy melyik iskolába írassák a gyereket vagy hova költözzenek.

A netezők 45 százaléka, vagyis körülbelül 60 millió amerikai állította, hogy az internet segített nekik életük nagyobb döntéseiben, írja a Reuters, a Pew Internet & American Life Project kutatására hivatkozva.

Az adatok szerint 21 millió amerikai az internethez fordult karriertanácsért, míg 17 millióan a világhálón kerestek segítséget családtagjuk beiskoláztatásához, vagy éppen beteg ismerősüknek kutattak információk után.

Ennél valamivel kevesebben, 16 millióan kerestek az interneten autóvásárlással, nagyobb pénzügyi döntésekkel kapcsolatos információkat. Tízmillió amerikai a lakásvásárláskor is az interneten keresett döntését könnyítő adatokat, valamivel kevesebben vannak azok, akik munkahelyváltáskor vagy saját betegségük miatt keresnek információkat a neten.