György
14 °C
24 °C

Dobókockás Doom

2005.02.04. 10:30
Összeroppan hardverja a Doom 3 alatt? Ön roppan össze a hidraulika mögül előtámolygó, harántrézsutos karkörzést végző zomboid láttán? Játszhat akkor társasjátékot!

Ropi?
A Fantasy Flight Games egy amerikai-dán képregénykedvelő fiatalember vállalkozása, amely asztali társasjátékokat, szerepjáték szetteket, illetve kártyagyüjtögető játékokat árusít. A szórakoztató dolgaik az esetek többségében bonyolult szabálykönyvekből és háztartási fantasyből állnak, de a korszerű csodáknak hála számítógépes játékok átdolgozásait - az érdekes Warcraftot és az izgalmas Doomot - is meg lehet vásárolni.

Közelednek a klasszikus Doom szörnyek, akikkel kapcsolatban forduljunk a Zsargonhoz:

Rakétás Tibi
A Doom nevű harcos-kalandos játék egyik főszereplője, iszonyatos tempóban nyomatja a rakétákat. Társai: Goldmann Károly (az aranyember), Maci (aki zöld takonygombócokat dobál), Ropi (a csontváz), Likvidál Gyula (sztenderd brutalizatőr), Szederjes, akinek szarva van, és olyan szederjes, Paradicsom és az aranyos kis rózsaszín S*ggfejű.

Hónaljkutya
Szörnyeteg a Doomban, hivatalos neve állítólag Demon. Létezik láthatatlan hónaljkutya is (Specture). Felvilágosult hálózó a többórás letöltés kudarcát így kommentálja: - Néhány százalékon voltam amikor megharapott a láthatatlan hónaljkutya. - Az eredeti kifejezést a Besenyő család élete c. remekműben hallhattuk.

Csoki?
Ebben az összefüggésben természetesen előtérbe került az idSoft ős-fps új verziója, a Doom 3, amely tavaly nyáron jelent meg az Activision gondozásában. Az új játék elődjénél is három dimenziósabb és repetitívebben izgalmasabb. A Marson kutató kutatók teleportáció helyett kinyitották a pokol ajtaját, és ideges szörnyek lepték el a bázist.

A társasjáték 66 brutális műanyag figurát és 6 erőszakos dobókockát (köztük 1 sárgát, 1 vöröset és 2 zöldet) tartalmaz. Csak multiplayer módon működik: 2 illetve 4 játékos 1-2 órás meccseket játszhat rajta.

A rettenet légiói, meg minden.