Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Európai uniós állások az internetről

2003.09.22. 09:28
Az EU foglalkoztatási szolgáltatójának honlapjára mostantól fogva felkerülnek az uniós országok valamint, Izland, Norvégia és Svájc közszférájának állásajánlatai.
Az EU brüsszeli bizottsága által támogatott projekt elsősorban azoknak az álláskeresőknek kíván segíteni, akik szívesen vállalnának külföldön is munkát. A honlap az aktuális állásajánlatok mellett a 18 ország eltérő szociálpolitikai feltételeiről, munkapiacáról is tájékoztatást nyújt. A gyakorlati tanácsok mellett rendszeres felvilágosítást ad az EU-tanfolyamokról, szakmai gyakorlatokról.

Anonim álláskeresők

A potenciális pályázók maguk is feltehetik a netre önéletrajzukat, az EURES adatbankja három hónapon keresztül őrzi ezeket, de kérésre meghosszabbítja az időtartamot. Az állást kereső, ha akarja, anonim maradhat, pontosabban elhallgathatja személyes adatainak egy részét, az érdeklődő munkaadó az EURES-en keresztül veheti fel vele a kapcsolatot. Az időközben elavuló adatok frissítésére is mód van - mindez díjmentesen.

Brüsszel ezzel is elő akarja segíteni az EU lakosságának nagyobb mobilitását, amely messze az amerikai alatt van. 1999-ben az Európai Unió lakosságának csak 1,2 százaléka költözött másik régióba, miközben az Egyesült Államokban az államon belüli költözés ennek ötszöröse volt. 2000-ben az EU lakosságának csupán 0,07 százaléka váltott országot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!