Ágnes
-1 °C
2 °C

Francia csók

2001.01.16. 10:47
Nem olyan szép, mint Lara Croft, nem olyan rideg, mint Ananova, viszont valódi, létezik, vagy mégse? Nagymamák tartják képét tárcájukban, tinédzserek tekintik példaképüknek Eve-t, a francia lányt, aki sok társához hasonlóan vidékről költözött Párizsba, hogy ott híres legyen.
A nők mindig igen nagy népszerűségnek örvendtek a neten, lett/légyen szó chaten vagy fórumokon történő befűzésükről, különböző minőségű és tartalmú videókon történő letöltésükről vagy éppen képeik nézegetéséről. A felhasználók szeretik a nőket, nagyon is. A letöltési listákon mindig egy-egy népszerű hölgy neve virít elsőként, ebben az évben éppen Britney Spears volt a menő, jövőre majd más. De szerencsére nem csak kirakati bábuk, tátikababák vagy éppen szilikonnal kitömött pornósztárok találhatóak, hanem valódi hamis nők is, 100%-ig szilikonból.

Lara Crofttal kezdődött

Lara Croft
Jó üzlet virtuális nőt alkotni
Egyszer régen megjelent a Tomb Raider nevű játék, ahol az addig megszokott izomagyú macsó akcióhősök helyett egy törékeny, de ügyes hölgyet kellett irányítania a játékosnak. A készítő Eidos nem is tenyerelhetett volna bele jobban a tutiba, a játék hősnője, Lara Croft világsztár lett. Táncolt a U2 koncertjén, nyilatkozott és kerekedett, ahogy a technológia engedte. A számtalan eladott játék, baba, poszter és még ki tudja, mi után, a cégek rájöttek, hogy jó üzlet virtuális nőt alkotni.

Hírek csak neked

Ananova
Kicsit természetellenes, de 100%-ig számítógép által generált
Aztán következett Ananova, a hírolvasó tündér, akin kerek egy évig dolgoztak teremtői. Az angol hölgyike kicsit természetellenes, de 100%-ig számítógép által generált, és egyesek szerint túlságosan kevés látszik belőle. Másrészt Ananova csupán híreket olvas fel, nem ,,él", ellenben Lara Crofttal, aki hetente egyszer rituálisan megmenti a világot.

A legújabb, már két hónapja létező sztár Eve Solal, aki állampolgárságát tekintve francia, mellékesen szintén virtuális hölgyemény, és éppen a legnépszerűbb cím felé törekszik, több-kevesebb sikerrel. A francia lány titka szintén abban rejlik, hogy él, mégpedig nehezen.

Majdnem igazi

Eve Solal
Az új francia virtuális személyiség
Az új francia virtuális személyiség komplett élettörténettel rendelkezik 1978-ban született, Párizsban él, és éppen pincérnőként dolgozik. A vidékről fővárosba vetődött lány tipikus esetével találja szemben magát az érdeklődő, ugyanis Eve álma, hogy színésznő legyen. A meglepő fordulatoktól mentes, mégis hiteles élettörténet még persze nem elég ahhoz, hogy minden működjön maradéktalanul.

Solal kisasszonyt meg kellet jeleníteni is, mégpedig minél jobban. Mivel Eve filmekben szerepel, ezért egy egész testet kellet kreálni, amit a legegyszerűbb módon, motion capture technikával csináltak meg, egy élő színész segítségével. Erre aztán testet kreáltak, végül egy bőrt, beleértve az arcot is. Külön figyelmet fordítottak az oly fontos arckifejezésekre, és arra, hogy az ajkak a kimondott szavakkal szinkronban mozogjanak. Végül az egészet valós környezetbe, valós emberek közé tették. Így Eve mozog, beszél és fel is szolgál, ha úgy hozza a sors.

Túl jól sikerült

Eve túl jól sikerült
Olyannyira természetes és életszerű, hogy a vélt életéhez valós karrier párosul
Az elkészült film persze csak referenciát volt hivatott szolgáltatni, Eve megjelent a nagy nyivánosság előtt, az őt megteremtő Attitude Studios pedig veregethette saját vállát. Csakhogy Eve túl jól sikerült. Olyannyira természetes és életszerű, hogy a vélt életéhez valós karrier párosul. Eve ugyanis szerződésajánlatot kapott lemezcégektől, modellügynökségektől, filmcégektől stb. A kis vidéki lány tehát elindult a híressé válás rögös útján. Az Attitude máris külön menedzsert nevezett ki Eve mellé, egyesek már azt is tudni vélik, hogy Eve stúdióba vonult, hogy rögzítse első slágerét.

Solal kisasszony pillanatnyilag a lehető legboldogabb, hiszen lapját (ami egyelőre csak franciául olvasható) rengetegen látogatják, hívják mindenhová, egyszóval befutott. Eve a legújabb és legtermészetesebb virtuális személyiség, akin azért rengetegen dolgoznak, hiszen egy valós élet megteremtése sok munkával és felelősséggel jár.