Eleonóra
-1 °C
2 °C

Stadionnevet árvereznek az Ebayen

2005.02.16. 16:48
A FleetCenter üzemeltetője pénzzé teszi a patinás stadion elnevezésének jogát. Szerdán online kaszinó nevét viseli a bostoni sportcentrum, de a legközelebbi árverésen lehet, hogy a "fark" győz.

Ha ön József, és van elég pénze, most elintézheti, hogy egy napra Józsefnek hívják a bostoni FleetCentert, az Egyesült Államok egyik legnagyobb sportlétesítményét. A központ tulajdonosa és üzemeltetője, a Delaware North Companies az Ebay aukciós szájton bocsátotta árverésre a stadion nevét egy-egy napra. A licitálók összesen hét alkalmat kapnak a cégtől. Az első árverést a GoldenPalace online kaszinó nyerte meg; a szerencsejátékszájt 35 099 dollárt fizetett a megtiszteltetésért.

A különös marketingmódszereiről elhíresült kaszinó az Ebayen vásárolt már hirdetési felületet egy férfi homlokán és egy terhes nő hasán is, korábban pedig szintén a GoldenPalace tette rá a kezét arra a sajtos szendvicsre, amelyen gazdája Szűz Mária képmását vélte felfedezni. Nem átverés: ha most valaki a FleetCenter hivatalos webszájtjára, a www.fleetcenter.com-ra téved, a sportcentrum neve helyén a GoldenPalace logója díszeleg, alatta pedig kisebb betűkkel a kiegészítés, miszerint az oldal korábban FleetCenter néven volt ismeretes.

Fark lesz a Fleetből?

A második napra, február 28-ára szóló névadási jogra most is zajlik a licit az Ebayen. Egyelőre a humoros linkgyűjteményeket felvonultató hírportál, a fark.com vezet 2550 dolláros ajánlattal. A szájt fenntartói szerint a "fark" nem jelent semmit - a szót az egyik jókedvű munkatárs szokta használni a "fuck" helyett csetszobákban és online játék közben, még a kilencvenes évek elején. Ha valaki nem licitál rá farkékra, könnyen megeshet a gyalázat, hogy a FleetCentert február 28-án, ha csak egy napra is, de a nemi aktusról nevezik el. Pedig a sportcentrum és környéke, a Boston Gardens amerikai mércével hosszú és tekintélyes múltra tekint vissza: a közparkot 1928-ban látványos szertartás keretében avatta fel az Egyesült Államok akkori elnöke, Calvin Coolidge. A FleetCenter ad otthont a Boston Celtics profi kosárlabdacsapatnak és a Boston Bruins jéghokisainak is.