Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Nagytakarítás a whitehouse.gov-on

2001.02.02. 10:44
A Fehér Ház oldalai súlyos átalakuláson mentek át az elnökválasztás óta. A nehezen megszületett végeredmény miatt alig volt idő az egyik legfontosabb kormányzati honlap tartalmának elkészítésére. A szerverekről mindent sikerült kisöpörni, ami a demokrata Clinton elnökre emlékeztetett. Sajnos, a teljes takarításnak a részletes kormányzati linkgyűjtemény is áldozatul esett.
A legtöbb internetező számára ez volt az egyik legelső weboldal, amit felkeresett. A kissé sem szép bézs háttérrel és a lobogó amerikai zászlóval az oldal megbízhatóan ugyanúgy nézett ki évek óta. A Clinton-éra végével ez megszűnt, helyére Bush elnök kezdetleges kék oldalai léptek.

Az amerikai elnök irodája
Az új amerikai elnök, George W. Bush átvette a hatalmat a Fehér Ház webszerverei felett is. Mindent azonnal eltávolítottak, ami hivatali elődjére, Bill Clintonra emlékeztetett. Természetesen a nagytakarítás során kivételt képzett néhány elkerülhetetlen oldal a site történelmi visszatekintést adó szekciójában. Itt még meg lehet tekinteni a Clinton házaspár, Chelsea lányuk, illetve a család kutyájának és macskájának képét.

A Fehér Ház új gazdájának webes bemutatkozására mindenesetre komoly nehézségek közepette került sor. Döglött linkek egész sora és félkész oldalak várták az erre vetődő látogatókat. A hibák oka nyilvánvalóan a választási eredmények hosszadalmas értékelése és a bizonytalanság volt.

Bush online szakértőinek csak egy szűk hónap áll rendelkezésére, hogy előkészítsék az internetes bemutatkozás anyagait. Amikor Clinton 1993-ban beköltözött a Fehét Házba, az internet még tulajdonképpen ismeretlen volt. Az amerikai kormányzat hatalmi központja csak 1994 októbere óta érhető el a www.whitehouse.gov cím alatt.