Olcsó játék hülyegyerekeknek

2000.06.30. 09:21
A flash nagyon kedves, gyors és egyszerű, az animáció királya, az ilyen formátumú játékok a web legjobb és legegyszerűbb játékai. A programok kis méretük és egyszerűségük folytán a legkeresettebbek, tehát nem rossz reklám, ha valamely cég saját játékkal rukkol ki, a megszállottak ezeket letöltik, nyúzzák és gyakran terjesztik is ismerőseik között.
Ilyen játékokkal foglalkozik a Globz.com is, amely site célja nem kevesebb, mint elárasztani műveikkel a hálót. Persze nem ingyen és bérmentve, de promóciós céllal már keringenek egyes műveik, például az emlékezetes dancer, a flash animáció, amin sokan hülyére röhögték magukat, sőt, néha diszkók falán volt látható kivetítve. Ekkora sikert nehéz felülmúlni, nehéz de lehetséges. Legújabb dobásuk a microdancers, ahol a figura kicsit leegyszerűsödve, de megsokszorozódva lép fel.

Microdancers - a Pacman revival

Pac Man leszármazottai táncra perdülnek
Képzeljük el, hogy Mr Pac Man-t félbeharapták a gonosz szellemek, akik üldözésével foglalatoskodnak. Mindezt persze hősünk szerencsére túlélte, és gyík módjára két apró lábat növesztett, hogy lesöpörje Travoltát a parkettről. Valahogy így néz ki egy microdancer. A microdancerek táncmozdulatait éppúgy mi irányíthatjuk, mint népszerű elődje, a magányos dancer mozgását. A microdancerek azonban jóval többet tudnak: mozgásukat már nem találomra választhatjuk ki, minden mozdulat meg van adva előre. A figura maga egy fejből, két lábból és két szemből áll, amelyek megfelelő kombinációjával egész vicces kis mozdulatsorokat lehet kicsikarni. Sajnos mindehhez nem társul zene, mint annak idején a dancerhez, vannak viszont társak, akikkel mégis jobb a buli. Fantasztikus látvány a képernyőn táncoló, tetszés és gépsebesség szerinti mennyiségű táncos, melyek mind más stílusban ropják. Jómagam hosszú perceket foglalkoztam azzal, hogy egy ideális tánccsoportot hozzak létre, amely méltó a hangfalakból szóló Uhrin Benedek bossa-nova mixhez.

Globz.com: bugyuta, de kedves flash-játékok

A Globz.com-on már a töltés közben látható animáció is mutatja, nem akárkikkel lesz dolgunk. A lap maga a manapság oly népszerű flash játékokból igyekszik megélni, a már említett pici táncosokon kívül van még egy a dátumváltást idézű bugjáték, ahol a lamer főhős a bugveszélyre felfigyelve miniatürizálja magát és elindul chemotox-szal bugot vadászni a gépben. A helyzet komolyságát fokozzák a népszerű C64-es játék, a Galaxy újszerű feldolgozásai, vagy a Typoz nevű gépíró alkalmazásocska, ami ugyan gyakorlatilag semmire sem jó, de jól néz ki, és úgy tűnik, a felhasználóknak ennyi elég. Külön kiemelném még a folyamatosan, de mérsékelten, azaz nem zavaróan animált hátteret, amit szintén a kedves felhasználó választhat meg. Ez lehet csicsás mozgó nagy Globz felirattal, ami a tulajdonosok szerénységét mutatja, illetve egyszerű színes, amin csak időnként mozdul a minta. Az érdeklődő olvashat a fejlesztőkről, illetve ha tetszettek a látottak, megrendelheti a programokat és a szerkesztőprogramot is, amivel készültek, persze mindezt elég borsos áron.

IQ-teszt férfiaknak

Melyik piszoárt válasszuk?

Egy másik flash-fejlesztéssel foglalkozó oldal a Flasharcade.com, ahol inkább az underground kategóriába tartozó darabok nyernek teret. Az egyik ilyen mélyértelmű játék a Urinal Games nevet viseli, kizárólag férfiaknak szól, mivel a piszoároknál való illemtan szabályaira épül. Képzeljük el a helyzetet, amikor feszül a hólyag és meglátunk egy nyilvános WC-t. A következményekre nem gondolva lépünk be, de azzal kell szembesülnünk, hogy a helyiség tele van. Szerencsére akad egy-egy piszoár szabadon, de mindegyik mellett van valaki. Mit teszünk? Faarccal odalépünk a mosdóhoz és megmossuk a kezünket, miközben hólyagunk csaknem szétdurran, amit a csap és a többiek csobogása még fokozza is kényelmetlenségünket? Vagy mégis megkockáztatjuk, hogy odaállunk valaki mellé? De ki legyen az? A borotvált fejű nyakragyúrós, vagy az idős bácsika, esetleg a laza feka rapper? Ilyen és hasonló szituációkba csöppen a gyanútlan játékos, persze a darab inkább férfiaknak szól, de a hölgyek is kipróbálhatják, hogy megtudják mit kell egy szerencsétlen férfinak néha kiállnia, csak azért, mert ő állva szokta.

Csajozási vetélkedő

A második kedvenc a "Hogyan kommunikáljunk az ellenkező nemmel" című teszt, ami végre lerántja a leplet gyarló emberi gondolatainkról. Mire gondol egy férfi, ha egy nőt táncolni kér fel? Nem kérdés, a szexre. És mit szeretne a nő hallani, ha azt kérdezi milyen a haja? Azt, hogy gyönyörű, hogy csodás és istenien áll neki. Mindegy, hogy közben arra gondolunk, hogy mi került ezen ennyi pénzbe, vagy hogy egy szolid borotvával sokkal jobb eredményt tudnánk elérni, mi csak dícsérjük és akkor sínen vagyunk. Szerencsére a játék a nők gondolatvilágát is szemlélteti, de erről már csak az tudhat meg továbbiakat, aki ki is próbálja.

Oldskool nosztalgiajátékok

Ezeken kívül az oldalon még számtalan játék található, egy-kettő igazi nosztalgiadarab, olyan amilyet anno utoljára Spektrumon vagy C64-en láthattunk. A hab a tortán a chat lehetőség, ami itt az oldal profiljához méltó flash-sel van megoldva, meglehetősen érdekesen, de a lassabb kapcsolattal rendelkezőknek nem ajánlatos, ugyanis kissé lassú, valamint nem volt túlságosan túltömve a szoba, mikor teszt céljából beléptem, de lehet, hogy csak én riasztottam el az embereket.



  • Hírek
  • Csok