Szilárda
-4 °C
3 °C

A tortába nyomott fiú és a hatalmas cannabis

2004.09.21. 15:00
Gondolt már arra, mi történik elveszettnek hitt tárgyaival? Egy amerikai blogger vette a fáradtságot, hogy egy eltulajdonított (megtalált) fotókkal teli memóriakártya tartalmát közszemlére bocsássa. Az eredmény: unalmas fotók, annál is unalmasabb szöveggel.
"Ismeretlen vagy számomra.
A fényképezőgéped memóriakártyáját egy taxiban hagytad, és én megtaláltam.
Minden nap kirakok egyet a fotóid közül és minden képet kommentálni fogok, mintha én lennék te.
Lehet, hogy egyszer ellátogatsz az oldalamra és visszaköveteled ezt a darabot az életedből."

A tulajdonos visszakövetelheti életét

Az I found some of your life (Találtam valamit az életedből) című blog tulajdonosa 2004 július 26-án a fenti mottóval indította el weboldalát.

Én vagyok a marihuána!!!
A szerző állítja, hogy egy New York-i taxiban elejtett memóriakártyán található fényképekből állítja össze fotóblogját. Állítása szerint fogalma sincs, hogy kié a memóriakártya, és hogy kik vannak a képen, a dátumok alapján csupán annyit tud, hogy egy teljes év történéseit dokumentálja, 2003. július 25-től 2004. július 24-ig.

Taxiélet

Az önmagát Jordannek nevező szerző az összesen 227 fényképet kronologikusan közli, és mindegyikhez hozzáfűz, rendszerint valamiféle nem különösebben vicces dolgot.

A legelső bejegyzés például így szól: "Hello. Néhány barátommal Amszterdamban voltam. Később látni fogjátok őket, de addig is, csodáljátok meg ezt a szépséges marihuánát. Most nem tudok többet írni. Holnapig..."

Érdekes ez egyáltalán?

Vicces
Négy poszt után szerkesztői bejegyzésében Jordan "kiszól" skizoid fikciójából és közli, hogy még saját maga is iszonyatosan unja a szövegeket, és a fotókat is, úgyhogy ezentúl csak a legérdekesebb képeket publikálja, és a szövegekben is megpróbál érdekfeszítőbb lenni.

Ennek ellenére sajnos az ölelkező baráti fotókon és a megható épületábrázolásokon kívül csak egy tortába nyomott fiú fotójára futja. Mindenesetre ne feledjük, hogy Jordan - állítólag - hozott anyagból dolgozik. Az ötlet mindenesetre sokkal jobb, mint a megvalósítás.

Jordan szeptember 20-án, hétfőn abbahagyta a blogolást, és minden érintettől elnézést kért. Az oldalon már nem elérhetők a képek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!