Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Főnökfigyelő visszapillantó

2000.11.16. 14:15
Szemüveg, sovány testalkat, hótintelligens tekintet, a kézben egy Kretén magazin, érthetetlen hadarás bitekről, kódokról, rendszerekről. Ez az általános kép él az emberekben a számítógépekkel foglalkozó fiatalokról. Külhonban geeknek nevezik ezt a réteget, de már a szó magyarítása is problematikus, hiszen strébert ugyanúgy jelenthet, mint .....-t (ezt a szót még a winword sem tűrte el). Erre a világra építette fel üzletét a ThinkGeek nevű e-bolt, ahol minden megtalálható, amire egy kódzsonglőrnek szüksége lehet.
Ők azonban bátran vállalják gúnynevüket, hiszen sokan vannak és pótolhatatlan munkát végeznek, nyisson csak be valaki a cége rendszergazdájának szobájába. A kártyahalmok és kábelrengetegek mögött, a sörösüveghegyeken is túl biztosan egy geeket talál.

Erre a világra építette fel üzletét a ThinkGeek nevű e-bolt, ahol minden megtalálható, amire egy kódzsonglőrnek szüksége lehet. A legfontosabb, hogy minden elérhető legyen, ami adott esetben a számítógép közvetlen környezete, gurulós szék esetében pedig plusz két méter.

Hűtőgép, számítógép méretekre szabva

Emberünknek ugyanis értékes másodperceket kell elvesztegetnie azzal, hogy kimenjen a konyhába némi frissítőért. Erre a problémára a Desktop Refrigerator nyújt megoldást, ami nem más, mint egy teljesen közönséges hűtőgép, számítógép méretekre szabva, űrtartalmát is a helyzethez alkalmazkodva adták meg, hat dobozos vagy 4 üveges ital, ez alatt mindenki azt ért amit akar (default=beer).

Fontos a jó megjelenés, ehhez nyújtanak segítséget a pólók és az ingek széles választékával, a ,,got root?" felirattól a ,,$> cd / pub $> more beer" feliratú pólón át a ,,kung foo" feliratig. Természetesen megjelenik a Linux-pingvin is hímzett formában. Mindezen termékek sapka formájában is megvásárolhatóak. Az egyéb kiegészítők választéka szintén széles, órák, egérpadok, hangfalak, mp3-deck-ek, monitorok.

John ,,Maddog" Hall
A Linux International kereskedelmi igazgatója, a guru, kinek célja nem más, mint a Linux-világuralom, jelmondata Worl Domination through World Cooperation, mint az a pólón is olvasható. Korábban a UNIX fejlesztőmérnökeként dolgozott 16 éven keresztül. Minden olyan dologban benne van a keze, ami segíthet a térítésben, pl, SlashDot.com, Linux International, ThinkGeek, stb. Személyét még pólófigurához is felhasználták hosszú szakálla és fémkeretes szemüvege miatt, mint öreg varázslót, ő a Geek God, ahogy tisztelői emlegetik, a legnagyobb ,,stréber".
A viccesebb termékek közé tartoznak például a főnökfigyelő visszapillantók, belső hálózaton történő játék esetére, illetve a mindig tettrekészséget biztosító energiaitalok, tabletták. Az asztal díszítésére (már ha van rajta hely) vásárolhatunk plüsspingvint, különféle feliratú matricákat (/. C+ C++ WWW), illetve hűtőmágneseket (amit a mini hűtőhöz sajnos nem tudunk felhasználni, mert műanyagból van.)

És végül az elengedhetetlen bögrék és poharak, persze nem ,,The Boss", illetve ,,A világ legrendesebb anyósa" felirattal, hanem rövidítve ,,What The Fuck?", a ,,buffer overflow" matricájú whiskeys pohár, vagy az ,,include beer" feliratú korsó. A hagyományos Tux- és Unix-emblémák is feltűnnek, de az talán már megszokott.

Az iparág virágzik, egyre újabb és újabb termékekkel, rengeteg vásárlóval. A cég mögött a Linux International áll, minden geek Atyja, John ,,Maddog" Hall személyében. Szoros tehát az együttműködés az alternatív felhasználókkal, a fiatal feltörekvő számítógépes nemzedékkel. (Már csak azon csodálkozom erősen, hogy a Word, miért is húzta alá rendszeresen a Linux és Unix szót?)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?