Judit
2 °C
7 °C

Csajok a hálón

2002.02.27. 12:49
Több nő dolgozik internetes hálózati szakemberként Közép- és Kelet-Európában, mint nyugaton - derült ki az IDC felméréséből. A nőket a magas fizetések vonzzák a szakmába, távol tartja őket viszont a fizikai megterheléstől való félelem.
Közép- és Kelet-Európában közel tíz százalék a nők aránya az internetes hálózati szakemberek között, szemben a nyugat-európai hat százalékkal - derült ki az IDC Cisco Systems számára készített felméréséből. Közép- és Kelet-Európában jelenleg végzett első ilyen tanulmányában az IDC kimutatta, hogy az internetes hálózati területen dolgozó nők száma 2004-re megháromszorozódik, és eléri a szakmában alkalmazott teljes munkaerő 12,5 százalékát. Ez a szám jelentősen magasabb a Nyugat- és Észak-Európában ugyanebben a hároméves időszakban várt 7,3 százaléknál.

A görögök vezetnek

A 2001-es adatok alapján Görögországban dolgoznak legnagyobb arányban nők internetes hálózati szakterületen - 14,2 százalék - ami több mint kétszerese az ausztriai, svájci, dániai és német értéknek. Növekvő tendencia ellenére az összesített hiány a képzett hálózati szakemberek terén Közép és Kelet-Európában 2004-re több mint 80 ezer lesz. Magyarországon a területen dolgozó nők aránya 12,2 százalékkal a harmadik.

A pénz vonz, a fizikai megterhelés taszít

A tanulmány szerint a nőket hasonló tényezők vonzzák a hálózati munkához Közép- és Kelet-Európában, mint a férfiakat; a magas fizetés, a stabil munka és a jó karrierlehetőség. A nőket - Európa többi részéhez hasonlóan - az a felfogás tartja távol ettől a területtől, hogy ez a munka nem való nőknek, túlságosan időrabló és fizikailag megerőltető.

Kevesebbet keresnek a nők

Valdimir Kroa, az IDC munkatársa hozzátette: "Nyilvánvalóan hosszú még az út az egyenlő juttatások és az egyenlő karrierlehetőségek eléréséig. A Cseh Köztáraságban például a nők minden szakmában 27 százalékkal alacsonyabb az átlagfizetést kapnak, mint a férfiak."

A pozitív diszkrimináció nem megoldás

A tanulmány szerint az internetes hálózati szakterületen dolgozó nők számának növeléséhez a következő feltételek szükségesek: a szakemberképzés támogatása, amely vonzza a nőket karrierjük korai szakaszában, rugalmas munkafeltételek, amelyek lehetővé teszik a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtését, és az egyenlő esélyek, különösen az egyenlő fizetés elérése. A válaszadók nagy része nem hisz abban, hogy a pozitív diszkrimináció megoldás.

Az IDC több mint 130 szervezetet (munkaközvetítőket, ügynökségeket, végfelhasználó cégeket és IT-gyártókat) kérdezett meg 8 országban: Lengyelországban, Magyarországon, Oroszországban, a Cseh Köztársaságban, Romániában, továbbá Izraelben, Görögországban és Törökországban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?