Leó, Szaniszló
4 °C
17 °C

Online változat készül a GTA-ból

2005.02.21. 13:24
A 2007-ben elkészülő APB játékosai rendőrként vagy bandatagként vehetnek részt a több száz virtuális városban párhuzamosan dúló gengszterháborúban.
A kultikus Grand Theft Auto (GTA) játékok fejlesztője tervbe vette, hogy belép az online gaming területre. David Jones, bejelentette, hogy a felhasználók GTA-hoz hasonló játék segítségével rövidesen egymás ellen küzdhetnek a világhálón. Jones a játékipar veteránja, a nevéhez fűződik például az egykori Lemmings játékklasszikus is.

A játék stílusához híven a virtuális bűnözők rövidesen egymás autóit is elcsórhatják. A GTA-játékok működési elvét követő új fejlesztés neve All Points Bulletin (APB) lesz, és az elképzelések szerint egy sor nagyváros virtuális mása adja majd a pályákat.

Azt tehet, amit akar

Az új, tömegesen játszható többszereplős (MMO) játék fejlesztését az online játékok őrületében égő Dél-Koreában jelentették be. "Lelkes online játékosként és számos egyszereplős játék alkotójaként az volt az álmom, hogy olyan játékot készítsek, amelynek életszerű környezetében a felhasználó a lehető legnagyobb szabadságot élvezi, és azt teheti amit akar" - idézte a Business Wire Jones szavait.

Az APB-ben a játékos rendőrként vagy bandatagként ugorhat fejest a több száz élethű városban párhuzamosan és folyamatosan dúló gengszterháborúba. A bűnözőknek és a rendőröknek össze kell fogniuk a magukfajtával, hogy felvehessék a harcot a másik oldallal. A játékban továbbra is fontos szerepet kapnak a fegyverek és a felspécizett autók.

Még legalább két év

Az APB-t Jones cége, a Real Time Worlds és a koreai Webzen közösen fejleszti. Utóbbi cég nemrégiben jelentette be, hogy erősíteni kivánja a jelenlétét az USA játékpiacán. Így még az idén megjelentetik a SUN online szerepjátékot, jövőre pedig Huxley néven lövöldözős MMO-t adnak ki.

A GTA híveinek egy ideig még türtőztetniük kell magukat, amíg kipróbálhatják a száguldozós és lövöldözős játék új generációját. Az APB rajtját 2007 elejére tervezik. Az első demókat viszont már idén májusban, Los Angelesben megcsodálhatják az Electronic Entertainment Expo (E3) szakkiállítás látogatói.