Dániel, Daniella
17 °C
30 °C

Gyorsabban válthatunk netszolgáltatót

2005.08.11. 15:15
Megállapodtak a legnagyobb távközlési cégek az internetszolgáltatókkal, hogy jelentősen lerövidítik az adsl-szolgáltató lecseréléséhez szükséges időt.

Információink szerint az összes nagy távközlési cég aláírja augusztusban azt a megállapodást, amely jelentősen egyszerűbbé teszi az adsl-előfizetőknek a szolgáltatójuk lecserélését. A Napi Gazdaság információi szerint a T-Com már aláírta a papírt. Juhász Károly, a hírközlési fogyasztói jogok képviselője tavaly decemberben azt nyilatkozta az Indexnek: megvizsgálják, hogy ezt a súlyos problémát miként lehetne megoldani. Jelenleg ugyanis kész kínszenvedés a váltás: a távközlési cégek először leszerelik és elviszik az adsl modemet, majd néhány hét, esetleg néhány hónap elteltével ugyanoda visszaszerelik - azaz teljesen fölöslegesen megvárakoztatják ügyfeleiket.

Teljesen nyilvánvaló, hogy a cégek megállapodása a szerződéskötés folyamatát is átalakítja majd, hiszen az új szolgáltatót választó ügyfélnek tájékoztatnia kell a távközlési céget arról, hogy nem lemondani akarja az előfizetését, nem kell it-kommandót kiküldeni a drága modem kiszabadításáért. Emellett bizonyítania kell azt is, hogy nincs számlatartozása.

A gyors szolgáltatócsere felpörgetheti majd a szélessávú szolgáltatók közti versenyt. Juhász Károly a héten elmondta: abban reménykednek, hogy nemcsak minimalizálni tudják a várakozási időt, hanem teljesen megszüntethetik azt.