Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyorsabban válthatunk netszolgáltatót

2005.08.11. 15:15
Megállapodtak a legnagyobb távközlési cégek az internetszolgáltatókkal, hogy jelentősen lerövidítik az adsl-szolgáltató lecseréléséhez szükséges időt.

Információink szerint az összes nagy távközlési cég aláírja augusztusban azt a megállapodást, amely jelentősen egyszerűbbé teszi az adsl-előfizetőknek a szolgáltatójuk lecserélését. A Napi Gazdaság információi szerint a T-Com már aláírta a papírt. Juhász Károly, a hírközlési fogyasztói jogok képviselője tavaly decemberben azt nyilatkozta az Indexnek: megvizsgálják, hogy ezt a súlyos problémát miként lehetne megoldani. Jelenleg ugyanis kész kínszenvedés a váltás: a távközlési cégek először leszerelik és elviszik az adsl modemet, majd néhány hét, esetleg néhány hónap elteltével ugyanoda visszaszerelik - azaz teljesen fölöslegesen megvárakoztatják ügyfeleiket.

Teljesen nyilvánvaló, hogy a cégek megállapodása a szerződéskötés folyamatát is átalakítja majd, hiszen az új szolgáltatót választó ügyfélnek tájékoztatnia kell a távközlési céget arról, hogy nem lemondani akarja az előfizetését, nem kell it-kommandót kiküldeni a drága modem kiszabadításáért. Emellett bizonyítania kell azt is, hogy nincs számlatartozása.

A gyors szolgáltatócsere felpörgetheti majd a szélessávú szolgáltatók közti versenyt. Juhász Károly a héten elmondta: abban reménykednek, hogy nemcsak minimalizálni tudják a várakozási időt, hanem teljesen megszüntethetik azt.