Benedek
-5 °C
5 °C

Sikeres a kopaszság-számológép

2004.10.28. 15:45
A tudományos igényű kopaszodásmérő segítségével néhány kattintás után bárki megtudhatja, milyen esélyei vannak teljes hajzatának elvesztésére, és ez a szerencsétlen helyzet várhatóan mikor következik be.

Váratlan sikernek bizonyult az interneten a kopaszodás mértékét felbecslő oldal. Beindulása után tíz nap alatt csaknem félmillió felhasználó kereste fel a glatzen-rechner.de weboldalát.

A tudományos igényű kopaszodásmérő segítségével néhány kattintás után bárki megtudhatja, milyen esélyei vannak a teljes hajzatának elvesztésére, és ez a szerencsétlen helyzet várhatóan mikor következik be.

Aggódó érintettek

A Glatzen Rechnert (kopaszodás-számológépet) a német Alpecin vegyipari cég megbízásából a cégalapító fiáról elnevezett "Dr. Kurt Wolff" kutatási intézet fejlesztette ki.

A bielefeldi kutatókhoz minden nap kereken 50 érintett fordul elektronikus illetve postai levél útján. "A jelek szerint nagy problémát okoz a genetikai alapú hajhullás. Egyre több férfi aggódik a hajkoronája elvesztése miatt" idézte a Der Standard Adolf Klenk, az oldalt összeállító kutatási részleg vezetőjének szavait.

Kész a sörhas-számológép

Internetes fórumokban időközben komoly vita alakult ki a kopaszodást kiszámító oldallal kapcsolatban. Egy rádióadó a hipe-ot látva már a saját Bierbauch-Rechnerét (sörhas-számológépét) ajánlgatja.

Miközben utóbbi eszközt a tréfa kedvéért hozták létre, a hajhullás ütemét felbecslő oldal komoly munka eredménye. Az eddigi tapasztalatok szerint a Glatzen Rechnert leginkább a fiatal férfiak látogatják.

Az összes látogatóból a 15 és 30 év közöttiek aránya kereken 60 százalék. Az érdeklődők áradatát az sem fékezi, hogy az összes adat bekérése után a lesújtó végeredményt közlő oldalon feltűnnek az Alpecin vonatkozó készítményei is.