Viola
-5 °C
-2 °C

Szexi nyelvész a legújabb YouTube-sztár

2008.04.03. 10:15
Marina, a szexi filológus angol szavak és kifejezések eredetéről elmélkedik a YouTube-on; 130 videóját eddig 40 millióan nézték meg.

Az intelligencia szexi - jelenti ki a szőke, modellkülsejű hölgy, majd elkezdi magyarázni, mit jelent, hogyan alakult ki, és honnan származik az angol "antidisestablishmentarianism" kifejezés. Ő Marina, a legújabb YouTube-sztár, akinek etimológiai fejtegetéseit eddig negyvenmilliószor nézték meg a videómegosztón. Ráadásul vicces is, és még csak nem is mond hülyeségeket.

Marina 27 éves, és saját bevallása szerint filológiából (a nyelvészetnek az a részterülete, ami irodalmi művek komplex, szövegkritikai és szövegelemző tanulmányozásával foglalkozik) diplomázott - hogy valóban így van-e, vagy csak ügyes reklámfogás, nem tudni. Mindenesetre amiket az egyes szavak eredetéről mond, az a szakmabeliek szerint is korrekt.

A szőke nyelvész tavaly nyáron regisztrált a videómegosztón, és néhány hónap alatt hihetetlenül népszerűvé vált heti 3-4 új videóval jelentkező csatornája, a HotForWords, amiben szavak eredetéről mesél, és közben jól néz ki - és a kettő közül valamelyik 40 millió nézőt hozott neki eddig.


A HotForWords ma több mint ötvenezer előfizetőt számlál, amivel a YouTube-on minden idők 35. legnépesebb csatornája. Jelenleg 130 videón csodálhatjuk meg Marina előadásait, plusz a weboldaláról letölthető podcastokban. A Wired a világ legszexibb geekjének választotta, a G4 TV pedig az internet tíz legjobb nője közé.

Marina tehát befutott, és ezt nagyon ügyesen ki is használja. A HotForWords az egyik a nagyjából száz YouTube-felhasználó közül, akik részesedést kapnak az oldal reklámbevételéből, és a személyes weboldalán is szépen hozhatnak a konyhára a hirdetések.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!