Rafael
19 °C
33 °C

Újjáéledt a kekszes lánclevél

2005.07.22. 09:56
Négy évi tetszhalált követően valaki ismét útjára indította a Győri Keksz állítólagos bezárása felett busongó lánclevelet. Mint az Index megtudta, csak a levél tért vissza, a bezárás terve nem.
Az internetes lánclevelek örök életének tökéletes példája kering néhány napja a magyar felhasználók között. Valakinek sikerült újra felfedeznie a "Danone bezárja a Győri Kekszet" témában több mint négy évvel ezelőtt készült irományt.

A levél a jelek szerint sokakra az újdonság erejével hatott, és a véradásra buzdító lánclevelek lelkes továbbítói gondolkozás nélkül elküldték ezt is összes ismerősüknek.

Szerintük az újrahasznosított hoax hitelességét tökéletesen bizonyítja, ha friss dátummal kapják meg. A HírTV-n beolvasták a levél tartalmát, majd a Győri Keksz tiltakozására a tévé honlapján jelent meg helyreigazítás.

Egy hete bukkant fel

A bumerángként visszatért levéllel kapcsolatban egy hete keresték először a Győri Keksz ügyfélszolgálatát. Az ottani munkatársak azóta minden érdeklődőnek elmondják, hogy kacsa az újból felröppent hír, tudtuk meg a cég által megbízott PR-irodától.

A Győri Keksz Kft. időközben közleményt is kiadott, amelyben a 2001-ben útjára indult levél felbukkanására figyelmeztet Nagypál Judit humánerőforrás-igazgató. A közlemény szerint a levél hamisan állítja, hogy a Danone csoport gyárat zár, és eltünteti a Győri Keksz termékeket.

A közlemény szerint a Danone az elmúlt években egy sor új terméket vezetett be. Jelenleg is működik két üzem, Győrött és Székesfehérváron. A Győri Keksz Kft. gazdaságilag értelmetlen lépést követne el, ha feladná piacvezető termékeit, írja a közlemény.

A cég szerint a lánclevél újraindulásának egyetlen oka az lehet: az, hogy kárt okozzanak a márkának.