Leó, Szaniszló
5 °C
17 °C

Zenei hálózatot épít a Microsoft

2007.06.08. 09:00
Míg a Games for Windows Live az Xbox360-as és pécés játékosokat tereli közös csapatba, az új Microsoft-hálózat, az Ignition a zenészekkel és zenehallgatókkal próbálja ugyanezt tenni, minden létező platformon.

A nemrég általunk is tesztelt Games for Windows Live rendszer után a szórakoztatóipar egy újabb területén is globális hálózatot épít a Microsoft, ami egy rendszerben hozza össze a különféle platformokon zenét hallgató, zenei videókat néző fogyasztókat a zenészekkel. Az Ignition névre hallgató hálózat a cég reményei szerint már az induláskor 30 millió taggal büszkélkedhet majd.

Zune, Xbox, pc

Az Ignition az Xbox360-on népszerű Artist of the Month program továbbfejlesztése, amiben minden hónapban egy-egy zenekar néhány videóját és zenéjét tölthették le ingyenesen a játékosok. Az új hálózatba bekapcsolódnak a Zune zenelejátszók, az MSN-en keresztül a Windows Vistát futtató pécék, később pedig a Windows Mobile-t futtató mobil eszközök is. Az Ignitionön a zenészek és zenekiadók az ingyen letölthető, hallgatható, nézhető zenék-videók mellett a dvd-filmek extráihoz hasonló, szintén ingyenes exkluzív tartalmakat tehetnek közzé. Mintha csak egy fájlcserélő hálózat lenne, annyi különbséggel, hogy itt minden tartalom ingyenes, mégis legális.

Az fizet, aki a tartalmat adja

Mindez a felhasználóknak és zenészeknek nem kerül semmibe, a nagy zenekiadóknak és ügynökségeknek azonban fizetni kell majd az Ignition által nyújtott lehetőségekért (ami egyébként az első reakciók szerint remekül illeszkedik a zenekiadók marketingjébe). Az első zenekar, ami kihasználja az Ignition lehetőségeit, a brit Maximo Park lesz.