Alfréd
-2 °C
2 °C

Másfél milliárdos informatikai támogatás civil szervezeteknek

2001.08.30. 12:26
Összesen 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága (IKB) mintegy 3.400 civil szervezetnek a Széchenyi-terv információs társadalom- és gazdaságfejlesztési programjának keretében kiírt pályázaton.
A hárommilliárd forint összértékű támogatási programra június 1-30. között több mint tízezer pályázat érkezett - közölte Stumpf István kancelláriaminiszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A miniszter közölte: a pályázat eredményeként egyebek mellett 165 új, megfelelő technikai háttérrel felszerelt teleház kezdi meg működését, továbbá négyezer számítógépet adnak át a civil szervezeteknek.

Sík Zoltán informatikai kormánybiztos elmondta: a pályázat három alpályázatból állt össze. A civil szervezetek számítógépek beszerzéséhez, illetve teleházak kialakításához kaphattak támogatást. Az elnyert 1,6 milliárd forintból 1,3 milliárd forint jutott a számítógépek beszerzésére és 300 millió a teleházak létrehozására.

Az elbírálásnál előnyt élveztek azok a szervezetek, amelyek tevékenységi köre a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésével, foglalkoztatásának elősegítésével, társadalmi esélyegyenlőségének javításával, gyermek- és ifjúságvédelemmel, valamint érdekképviselettel kapcsolatos területre terjedt ki.

Előnyben részesültek még az egészségügyi rehabilitációs tevékenységet végző, a családsegítéssel, idős korúak gondozásával foglalkozó, a kulturális örökség megóvásán munkálkodó, valamint a nevelő, oktató tevékenységet folytató civil szervezetek is.

A kancelláriaminiszter a sajtótájékoztatón elmondta azt is, hogy terveik szerint még késő ősszel kiírják a 2002-es pályázatokat.