Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
2 °C
8 °C

Elindult az európai iTunes

2004.06.17. 11:30
Az Apple és az AOL Nagy-Britanniában, Németországban és Franciaországban is elindította népszerű internetes zeneboltját, az iTunest. Nagy-Britanniában egy dal letöltése 79 pennybe, Németországban és Franciaországban 99 eurócentbe kerül.
Az Apple zeneboltjának választéka a cég szerint a legnagyobb legális letöltési katalógus, több mint 700 000 számot tartalmaz, köztük exkluzív felvételeket is, emellett ötezer audiókönyvet és videóklipeket, írta a CNN.

Az USA-ban az Apple 99 centet kér egy számért, Nagy-Britanniában egy dal letöltése 79 pennybe (1,45 dollárba), Németországban és Franciaországban 99 eurócentbe (1,20 dollárba) kerül.

Mozgolódnak a versenytársak

A szolgáltatásra nem kell előfizetni, és minden számból meg lehet hallgatni egy harminc másodperces részletet, emellett mindegyikhez jár lemezborító is digitális formában.

Az Apple igazgatója, Steve Jobs elmondta: nem a többi online zenebolt, hanem a kalózok a fő versenytársaik. "Az illegális letöltés megbízhatatlan, lassú és rossz minőségű lehet. Főként pedig lopás. Az iTunes jobb termék, és nem lopás" - mondta Jobs.

Tavalyi amerikai elindítása óta az iTunes 85 millió dalt adott el, és a legális letöltési piac hetven százaléka az övé. Az európai versenybe az Apple konkurensei is készülnek beszállni: a Napster és a legnagyobb brit szélessáv-szolgáltató, az NTL júliusban indítja el szolgáltatását, a Microsoft pedig bejelentette, hogy együtt fog működni az egyik legnagyobb európai online zeneterjesztővel, az OD2-vel.