Megint kitiltották Hitlert az iWiW-ről

2006.06.27. 09:17
Rendszeresen regisztrálnak Adolf Hitler néven a legnagyobb magyar közösségépítő szájton. A Fiksz Rádió munkatársa ezt annyira sérelmezte, hogy feljelentést tett. Az iWiW szerint viszont a provokációk azóta szaporodtak meg, hogy tulajdonosváltás történt.
"Kicsit izgultam a kapitányságon. De meguntam a szarozást: az eddigi legfelháborítóbb Adolf Hitler adatlap jelent meg az iwiwen" - olvasható a Fiksz Rádió honlapján a rendőrséghez forduló Kádár Péter érzelmektől sem mentes írásában. A rádió munkatársa azon háborodott fel, hogy a legnagyobb magyar kapcsolatépítő szájton beírta Hitler nevét a keresőbe, és kapott rá találatot.

"A lapon közösség elleni izgatás található" - írja a felháborodott Kádár, aki "többrendbeli bűnpártolás miatt" tett feljelentést a Magyar Telekom és a T-Online vezetői, Straub Elek elnök-vezérigazgató, Simó György, és Weyer Balázs, valamint Szabó Márton, az iWiW ügyvezető igazgatója ellen.

Nevetséges feljelentés

A feljelentésbe torkolló felháborodásra reagált az iWiW is. Szerintük a feljelentés alaptalan és nevetséges is. "Amennyiben az iWiW-en törvénytelen tartalmak - például tiltott önkényuralmi jelképek - jelennek meg, azokat az üzemeltető a törvényi kötelezettségének és a felhasználási szabályzatban lefektetett jogának megfelelően azonnal eltávolítja. Ugyanígy az egyértelműen ízléstelen, vagy obszcén hamis regisztrációkat is törli, egyúttal kijelenti, hogy továbbra sem nyomoz a furcsa nevű felhasználók után."

Az iWiW szerint egyébként az ellenük irányuló támadások és "provokációk" a tulajdonosváltás óta szaporodtak meg. "A legutóbbi esettel kapcsolatban a közösségi portál üzemeltetője már törölte a náci vezetők nevén regisztrált felhasználókat és azokat, akik ízléstelen, a nyugalom megzavarására alkalmas adatokkal jelentkeztek be, magyarázza a helyzetet a közlemény. (A vélhetően hamis, vagy jogsértő tartalmakat az info@iwiw.net címen lehet jelezni.)

Chuck Norris lenyomja Hitlert

A legnagyobb magyar közösségépítő szájton egyébként "más portálokhoz képest rendkívül alacsony számban - közel 1 millió felhasználóból mindössze néhány esetben - merült fel olyan gyanú, hogy valaki hamis adatokat közölt, de közöttük is inkább a Chuck Norrisok és a hasonló, viccesnek szánt regisztrációk voltak túlsúlyban, kimondottan ízléstelen adatlapok pedig csak elvétve akadtak."  • Hírek
  • Személyi kölcsön